Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Николай Витанов с двоен анализ: Първо - пандемията, после - войната
Автор: Екип Ruse24.bg 11:36 / 28.02.2022Коментари (2)713
©
Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса у нас към 28 февруари 2022 година. Публикуваме текста без редакторска намеса:

Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 28 февруари 2022

Първо - пандемията, после - войната.

Каква е ситуацията днес с пандемията. - ден пореден на стабилност на сценария "Хари Селдън". Системата се движи по него. Няма отклонения.

Сега по същество.

1. Базовото репродуктивно число днес е 0.93. Обхватът на заразата се свива. Свиването се очаква да продължи.

2. Припомняне на основните характеристики на сценария "Хари Селдън" (известни ви от много отдавна)- зададената траектория на социалната система е да няма суперпожар, да няма препълнени болници, да няма тотален локдаун. Дали системата върви по тази траетория, виждате сами с очите си.

Следва проверка дали сценарият е стабилен.

3. Да няма суперпожар. Няма суперпожар. Броят на новите случаи спада. Вече почнахме да фиждаме трицифрено число. Очакванията са спадът да продължи. "Хари Селдън" погребва надеждите за вторичен пик.

4. Да няма препълнени болници. Няма препълнени болници.

Напротив, състоянието с леглата се подобрява и то бързо.

Леглата, предвидени за К-19 пациенти може да почнат да намаляват, за да може съответните интензивни и неинтензивни легла да се използват за лекуване и на други болести. "Хари Селдън" се справи и тук. А навън има сняг, нали така. Зима е още, но няма препълнени болници.

5. Да няма тотален локдаун. Няма тотален локдаун. Няма и да има. Има срокове за падане на зеления сертификат.

Никакво изненада не е това. Писах ви - дръжте "Хари Селдън" стабилен и той ще пречупи тренда на високата смъртност и ще доведе до отмяна на зеления сертификат. Гледайте дали ще стане така.

И още. Учениците от доста време ходят на училище. Предвижданията бяха, че това няма да обърне тренда на заболеваевостта и тя да тръгне нагоре. Ето, заболеваемостта върви надолу. "Хари Селдън" се справя и тук.

6. Смъртността - да се пречупи трендът на нарастване на смъртността през тази седмица. Пречупва се.

Защо? "Хари Селдън" пресече суперпожара с неексцесивни мерки. Очакваните резултати бяха:

а) максималната смъртност на ден през тази вълна да е най-малката за всичките 4 големи вълни, през които мина страната - резултатът е налице.

б) Крякане, рев и вой от страна на тези, които ще се отърват от високата смъртност срещу тези, които ще ги отърват от високата смъртност - без това в България не може. Резултатът е налице.

7. Заключение - системата върви по отдавна предварително обявения ви и стабилен сценарий "Хари Селдън" , който погребва мераците за вторичен пик и суперпожар. Омикронът не успя да залее България със заразени и да я напълни с трупове. Вълната бе пресечена и най-яркото доказателство за това е, че ходенето на учениците на училище не успя да предизвика повишение на заболеваемостта, защото бе компенсирано от мерките на плана, свързан със сценария "Хари Селдън".

What's up doc?

8. Накрая две карти. Първата за прогнозната 14 дневна заболеваемост. Варна остана единствената област, която е на Етап 3 от новия план за борба с К-19. Очаква се да е така около седмица още. Но, и Варна ще започне полека да се оправя. Стойностите на индексите там полека спадат, ситуацията се развива в положителна посока.

Картата за риска. Виолетовото започва да отстъпва. И ще продължава да отстъпва. "Хари Селдън" си върши работата. От вас се иска едно единствено нещо - дръжте го стабилен.

Както виждате сценарият компенсира ниското ниво на виксинация и високото нива на инат у част от населението.

Сега малко за войната. Когато ви показах статиите си вчера, юрдешкият крясък бе огромен. Нито един юрдек обаче не показа собствени статии по въпроса. Нямат. А крякат. Очаквано. Сега по същество. Наблягам на следното. Знаете, че при мен анализите са от технически характер. Чувства няма.

Който ще лее чувства, да ги лее на друго място. Тук е място за

хладни технически анализи на ситуацията.

Каквото най-много ме интересува мен е как вървят бойните действия на юг - близо до нас е. А те вървят така - руснаците бавно напредват и полека откъсват Украйна от излезе и на море. Целта им е да установят сухопътен коридер между Донбас и Крим, което ще направят като превземат Мариупол. Градът е голям, по-голям е от Пловдив. С падането на този град Украйна ще загуби излаза си на Азовско море и ще се получи снабдителен коридор от Русия през Донбас по посока на Одеса. Тоест, ще се създадат предпоставки за атака на Одеса. Друго направление на военни действия там ще е в посока на Словянск и Краматорск, които са от същата страна на река Дон, от която е и Луганск. С други думи - върви се към стягане на обръча над Харков от южна посока.

Добре, стига за днес. Като гледам ситуацията, изводът за мен е прост - трябва да се повооръжим. Много са резчитаме други да ни пазят, не върви. Виждате, като стане нещо, те първо пазят себе си.

Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кай ся и зъ войнътъ..... Какво се чакъ от нату и ХамерикЪ....
Aнонимен
на 28.02.2022 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: