Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Измамници се възползват от нещастието на хората - предлагат документи за българско гражданство
Автор: Екип Ruse24.bg 11:34 / 16.03.2022Коментари (0)512
©
За опит за измама на украинци с български корени алармира в "Денят започва" Райна Манджукова - председател на Център на бесарабските българи у нас.

По думите й, са се активизирали хора, които масово предлагат на бесарабски българи бързо издаване на българско гражданство или документ за постоянно пребиваване. Манджукова напомни, че за пребиваване в България е достатъчно да имат само статут на бежанец.

"Бих искала да предпазя нашите сънародници. За съжаление напоследък се активираха всякакви "добронамерени" хора, които предлагат на българите по произход - бесарабски и т.н., много бързо да им направят постоянно пребиваване и други и българско гражданство. Искам да кажа, надявам се да ме чуят повече от нашите сънародници, които вече са тук и са с български произход, моля ви - не се доверявайте на такива предложения. И в двете процедури се изискват документи, които трябва да бъдат издадени в Украйна. Сами разбирате, че в момента няма как Украйна да ви издаде нито свидетелство за съдимост, нито медицинско свидетелство", обясни Манджукова.

"Лично аз и нашата организация сме в контакт с държавните институции и разбираме, че това е безпрецедентна криза. Това не са сирийци, които идват на талази, без документи. Никой не е очаквал, че в 21 век ще има бежанци от цивилизована държава", допълни Манджукова.

В петък имахме среща с щаба, координиран от вицепремиера Калина Константинова и за пръв път ни казаха - имаме нужда от вас и ние започнахме да работим, разпределихме се по групи.

"Бежанците, които вече са тук - те питат, задават въпроси", допълни Манджукова.

"Не мога да оправдая примерно една дирекция "Полиция", в която районните управления не знаят, че има задължителна регистрация на бежанци, масово се оплакват хора, че от районното ги изпращат в "Миграция"... бежанци. Не е трудно да се пусне едно писмо до Районните управления", коментира Манджукова.

Тя сподели, че нейната организация настанява бежанци в домакинства, при хора, които са готови да отворят вратите на домовете си. За разлика от хотелиерите, никой от тези хора не е задал въпроса дали ще получи някаква държавна компенсация и каква.

Още по темата: общо новини по темата: 3214
01.04.2024 »
01.04.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: