Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Сандов към ГЕРБ-СДС: Престанете да се държите като хулигани в тази зала
Автор: Екип Ruse24.bg 14:37 / 25.03.2022Коментари (1)669
© БТА
Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и депутатите от ГЕРБ-СДС влязоха в спор по време на днешния парламентарен контрол. Повод за напрежението беше изказване на вицепремиера за поведението на опозицията в пленарната зала. То беше предшествано от реакцията на ГЕРБ-СДС срещу твърдения в декларация на ПГ на "Продължаваме Промяната" във връзка със 100-те дни на правителството, съобщава БТА. 

"Не ме репликирайте от място, престанете да се държите като хулигани в тази зала!“, заяви Сандов. И продължи: "Ако претендирате, че сте управлявали тази държава толкова време по добър начин, то с поведението си в момента всъщност вие категорично затвърждавате обратната теза. Имам достъп до тази трибуна и мога да я направя тази оценка, защото пред мен се случват тези процеси“.

Сандов се противопостави на изказване на депутата от ГЕРБ-СДС Александър Иванов относно шествието в подкрепа на Украйна в четвъртък вечерта. Депутатът коментира, че "протести е хубаво да има“, но са важни реалните решения. Сандов призова да не се спекулира с темата и настоя, че правителството прави много за бежанците от Украйна и подкрепя страната. Сандов коментира и неуспехите на ГЕРБ за интерконектора с Гърция. Той настоя също, че Планът за възстановяване и устойчивост се "подобрява и ще бъде подписан само в рамките на следващите седмици“.

След изказването на Сандов проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) призова председателя на парламента Никола Минчев да не позволява вицепремиер "да държи тон на опозицията“. "Видяхме, че министърът на вътрешните работи се опитва да вкара зад решетките българската опозиция“, заяви той.

Последва реакция на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. "Този господин не знам в случая от позицията на какъв говори за ПГ на ГЕРБ, която има над 600 000 избиратели на последните избори“, каза тя. Обръщайки се към Сандов, добави: "Не ми давайте оценка, господине!"

Явор Божанков от БСП коментира енергийните проекти по времето на ГЕРБ.

"Работниците, които спят в Горна Оряховица, разказват как е строена тръбата и са подписали договори, че няма да споделят информация, но рано или късно тия хора ще станат защитени свидетели, те ще разкажат какво е станало с тази тръба“, заяви той по повод строителството на интерконектора с Гърция.

"Колегата Божанков, като е толкова актуален и добър юрист и като има сигнали - има органи, в които той трябва да ги внесе, а не да мълчи и да мишкосва като Мики Маус“, отвърна му Анна Александрова от ГЕРБ-СДС.

Иска Михайлова от "Възраждане“ призова Минчев да се върне към ролята си на председател на парламента. "Позволявате престрелки, позволявате недопустимо поведение на министър към народни представители, позволявате твърде много с някаква апатия и отегчение, което аз повече не мога да гледам. И ви призовавам да си влезете в ролята, а не просто да присъствате в залата!“, заяви тя.

По-рано парламентарният контрол беше прекъснат освен от декларация от ПП и от такива на ГЕРБ-СДС и ДПС. Темата на всички декларации бяха първите 100 дни на правителството.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Санирането на сградите
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: