Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Разгромна победа за Дунав Еконт над Апоел
Автор: Екип Ruse24.bg 09:07 / 11.12.2009Коментари (0)1193
Отборът на Дунав Еконт спечели важна и категорична победа днес срещу израелския Апоел Тел Авив. Русенският отбор игра много силно и не остави никакви шансове на гостенките. Дунав поведе още в началото и не позволи на съперника да вземе преднина нито за секунда в мача. Българките спечелиха с 83-59 и вече са с 4 победи и 1 загуба. Отборът си осигури класиране напред още в миналия си мач, а снощи просто трябваше да затвърди добрите впечатления и го направи по-категоричен начин.

Русенки започнаха вихрено двубоя и след три минути и половина игра вече водеха с 10-0. Първият кош за гостенките дойде чак 4.47 минути след началото на срещата, когато тройка отбеляза Госхалк. След това последва нова добра серия за Дунав, този път от 8 поредни точки и преднината стана още по-комфортна. До края на първата част двата отбора си размениха няколко коша и резултата стана 25-14.

Втората част започна с тройка на Даниела Петева, а първите минути и на тази част бяха силни и се стигна до най-голямата разлика в мача при 34-16 след две минути и половина игра. След това двата отбора си размениха по един кош и последваха няколко слаби минути за домакините, които не успяваха да вкарат, а пък допуснаха Апоел да отбележи 8 поредни точки. Петева прекъсна тази негативна серия с кош след хубав пас на Наталия Топалова, а до края на полувремето Дунав дръпна с 13 точки, 41-28.

Добрата игра на българките продължи и след почивката. Силната игра в защита на момичетата на Георги Божков им позволи да увеличат още преднината си. Така малко преди края на третата част се стигна до разлика от цели 25 точки, но в последните й минути гостенките свалиха до 19, 61-42.

Така за последната част остана единствено да се фиксира крайния резултат. Разбира се Дунав не трябваше да играе отпуснато, а да се стреми да запази или да увеличи разликата. Русенки се справиха много добре с тази задача и в края спечелиха с 24 точки преднина.

Общо пет състезателки на Дунав завършиха с двуцифрен точков актив. Най-резултатни станаха Наталия Ануфриенка и Даниел Бъргин с по 14 точки. Ануфриенка добави и 8 борби, докато американката не пропусна нито една стрелба днес, 6/6 за две точки и 2/2 от наказателната линия. Наталия Топалова също игра добре и завърши с 12 точки и 8 борби.

За отбора на Апоел най-много вкара Ранди Хенри - 18 точки, а Наташа Иванчевич добави 16, 14 от които след почивката.

Следващия четвъртък Дунав гостува на лидера в групата Динамо Москва, но преди това има две мача в женската НБЛ - домакинство в събота на Славия и гостуване във вторник на Монтана 2003.

Успехът бе много важен поради факта, че отборът ще има възможност да е сред 16-те най-добри отбора в турнира и поставен в горната половина на схемата (от 1 до 16 място) и съответно да изтегли съперник от долната половина (от 17 до 32 място). Всичките 32 класирали се отбори се подреждат по съотношение победи-загуби в получените резултати от груповата фаза като не се взима под внимание класирането в самите групи. С други думи отбори, които са заели второ или трето място в своите групи може да бъдат разположени в схемата по-високо от такива на първо място в другите групи. Отборите с еднакъв актив от победи/загуби се подреждат спрямо получен коефициент от броя вкарани, разделен на броя получени точки. Така след груповата фаза тези най-добри 32 отбора ще бъдат разположени според получения актив, а в първия кръг на елиминациите ще се срещнат в следната последователност: 1 срещу 32, 2 срещу 31, 3 срещу 30, 4 срещу 29, 5 срещу 28 и т.н до 16 срещу 17. Отборите от 1 до 16 в схемата ще бъдат гости в първия кръг на елиминациите и по този начин ще имат домакинско предимство на срещите реванш.

Източник: bulgarianbasket.com

Още по темата: общо новини по темата: 34
14.01.2010
11.01.2010
08.01.2010
07.01.2010
22.12.2009
18.12.2009
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: