Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Огромна почит към Любо Ганев в Солун
Автор: Екип Ruse24.bg 13:12 / 12.04.2022Коментари (0)806
Президентът на Българската федерация по волейбол получи приз за заслуги към град Солун и волейбола в световен мащаб. През 1997 година най-добрият ни волейболист в историята донесе историческа титла за местния Арис. За първи път тогава отбор извън Атина спечели титлата в Гърция.

Любомир Ганев се завърна в залата на триумфа, направи куп снимки и обра наградите. В негова чест демонстративен мач изиграха част от съотборниците му – вече побелели и тромави, но с плама от преди четвърт век.

"Много щастлив съм, че след 25 години съм отново тук и отново да си спомним за прекрасните моменти, които изживяхме, заяви българският терминатор.

"Преди бях в залата като състезател, а сега се връщам като ръководител и президент на Българската федерация. Но мога да кажа, че още ми липсва да съм на игрището, да забивам и да се радвам като малко дете пред вас феновете. Искам да благодаря на треньора Костас Харитонидис кой за всички нас беше като баща. Да благодаря на всички състезатели, с които минахме през толкова трудни моменти, но накрая бяхме щастлив и спечелихме шампионска титла за Арис“, добави още той.

На церемонията присъства Йоргос Карабецос, който е президент на гръцката федерация. Любомир Ганев му подари своята книга "Светът отвисоко“. Кадри от нея непреъснато се въртяха на голяма стена, припомняйки най-славните моменти от кариерата на 210-сантиметровия гигант. Деца от школата на Арис обиколиха българската легенда за обща снимка – спомен с човека, водил с безпощадната си атака тима към първата и единствена досега титла в историята на клуба.

За Любомир Ганев награждаването беше епилог на петдневната му визита в Солун. В края на миналата седмица той беше представител на CEV за европейска квалификация за жени до 19 години. А миналата година Любо изнесе лекция за енергийните източници в университета в града.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: