Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Маргита Тодорова, "Албена" АД: Апелираме Министерството на туризма да проведе кризисна маркетингова кампания!
Автор: Пламена Николова 09:52 / 18.04.2022Коментари (0)580
©
Апел към Министерството на туризма за провеждане на кризисна маркетингова кампания преди старта на летния туристически сезон отправи Маргита Тодорова, директор "Маркетинг и продажби" в "Албена" АД, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Зад искането към държавния орган се консолидираха и останалите участници в провеждащия се вчера и днес във Варна специализиран форум под надслов "Кадрите в туризма – предизвикателства и перспективи", организиран от Варненската туристическа камара. Представителите на едни от най-големите доставчици на туристически услуги от северното Черноморие, съсловни организации, включително операторът на двете морски летища Варна и Бургас заявиха, че в най-кратки срокове ще изпратят общи предложения до ресорния министър Христо Проданов, с които се надяват да тушират негативната тенденция за спад на търсенето през идното лято, предизвикана от военните действия в Украйна.

"През това лято очакваме да реализираме 65% от обемите през 2019 г. Вече преразгледахме разчетите си, за да отчитат те отлива на чартърни полети до Летище Варна, тъй като около 80% от нашите гости пристигат именно с въздушен транспорт. Предвид това смятаме, че секторът има нужда от държавна подкрепа по отношение на рекламата – както в интернет и социалните мрежи, така и за конкретна офлайн кампания", каза Маргита Тодорова. Тя допълни, че настоящите усилия на Албена за популяризиране в чужбина на целия регион около ваканционното селище, в т.ч. Варна, Балчик, Каварна, се финансира изцяло от бюджета на дружеството. "Провеждаме активна кампания на емитивни пазари като Германия и Австрия, като вече осъществихме първите информационни турове за журналисти от тези държави. Отчетохме техния силен интерес към културно-историческото наследство на региона, към минералните извори и възможностите за комбиниране на летния отдих с провеждането на балнеолечение. Това ни доказва, че България не е достатъчно разпознаваема и са необходими общи усилия и инвестиции, за да бъде това обстоятелство променено", каза още тя. По думите й курортният комплекс работи и за доразработване на потенциала, който има пазар Румъния. През май предстои провеждането на мащабно роудшоу, което ще премине през по-големите градове в северната ни съседка, и по-специално Тимишоара и Клуж-Напока, откъдето се очаква да летят чартърни програми. "Уведомили сме Министерството на туризма за инвестициите, които правим за популяризиране на дестинация българско Черноморие, но на този етап нямаме обратна връзка от тяхна страна", завърши Тодорова.

Във втория панел на форума ръководителят на отдел "Човешки ресурси" в "Албена" АД Татяна Джилянова, съвместно с инж. Нели Апостолова – директор на Професионалната гимназия по туризъм "П. К. Яворов" в гр. Добрич, представиха резултатите от съвместната си работа в областта на дуалното обучение, неговите проблеми и перспективи за развитие.

Още по темата: общо новини по темата: 661
14.08.2023 »
08.08.2023 »
21.07.2023 »
10.07.2023 »
08.07.2023 »
10.06.2023 »
предишна страница [ 1/111 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: