Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Момент за историята! Дунав се завърна в професионалния футбол!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:20 / 09.05.2022Коментари (0)620
© ФК Дунав
Дунав (Русе) се завърна в професионалния футбол! Това стана факт след победа над Черноломец (Попово) с 1:0. Така "драконите" вече и математически са недостижими на върха в Североизточната Трета лига.

Мачът оправда очакванията за сериозен сблъсък между двата най-силни отбора в лигата, като сблъсъкът беше класически между младост и опит. Русенци стартираха мача доста по-силно и създадоха няколко чисти положения. От тях най-сериозното се откри пред Георги Вълчев, който в 23-тата минута засече топката след центриране на Джан Хасан от корнер. Коженото кълбо обаче се отби в гредата на стража на гостите Радосвет Христов и не пожела да влезе в мрежата му.

До края на полувремето дунавци имаха още няколко възможности, които се откриха пред Кристиян Тасков, Теодор Костов и Александър Кирилов, но бяха далеч от нужната прецизност в предни позиции, за да завършат с гол.

Втората част стартира отново с повече от същото – натиск на Дунав, но и добра игра на опитните бранители на гостите, които не позволяваха на русенци да стигат прекалено често на стрелкови позиции. С особено добра игра се отличиха бившите защитници на Дунав Мартин Ковачев и Мартин Иванов.

В 67-мата минута Джан Хасан центрира от пряк-свободен удар в близост до тъч линията в лявата част на игрището. Центрирането се оказа изключително добро и бе засечено от упор от страна на централния защитник Василен Марков, който откри резултата.

До края на мача Дунав имаше още няколко положение, но Джан Хасан и Преслав Петков не успяха да завършат ситуациите по подобаващ начин, което обаче нямаше решаващо значение за изхода на мача, тъй като русенският тим се нуждаеше само от точка, за да осигури и математически влизането си в по-горна дивизия.

Промоцията ще остане в историята на русенския клуб с най-младата формация, с която някога е постигал промоция, както и с историческото постижение отборът да няма загуба в официален мач в рамките на една календарна година – от 12 май 2021 до 12 май 2022.
Още по темата: общо новини по темата: 8
05.01.2022
26.10.2021
13.09.2021
02.09.2021
30.08.2021
09.08.2021
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: