Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Звездите на Димитър Пенев и 6 световни шампиони блеснаха в "Алея на спортната слава"
Автор: Екип Ruse24.bg 10:04 / 08.06.2022Коментари (0)317
"Алея на спортната слава“ бе открита в Нови Искър. По този начин местните хора отдават заслуженото признание на 7 велики шампиони, достигнали до най-високия връх в спорта – световната титла или до общонационално признание. За откриването в центъра на квартал "Курило“ се събраха стотици граждани, които приветстваха заслужилите състезатели. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова лично поздрави присъстващите спортни легенди и инициаторите на идеята, като пожела повече поводи за подобни събития в бъдеще.

Като за начало проектът "Алея на спортната слава на Нови Искър" включва седем постамента, върху всеки от които грее по една звезда - символ на високото спортно майсторството на личността, която тя представя. Сред заслужилите са световни шампиони в различни спортове: Кристина Свиленова (карате), Биляна Дудова и Борислав Величков (борба), Румен Димитров и Росен Димитров (самбо), Георги Божилов (гребане) и една футболна легенда - Димитър Пенев, извел България да бронзовите медали на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година.

Местните хора и районната администрация начело с кмета Даниела Райчева вярват, че благодарение на следващите спортни таланти алеята ще се разрасне с нови постаменти и звезди. При всяка нова световна титла ще изгрява и нова звезда по алеята, която ежедневно да напомня на всеки, който мине покрай нея, че живее в славен град, дал своя принос за историята на българския и световния спорт. Проектът бе реализиран със съдействието на Фондация "София – европейска столица на спорта“ и с подкрепата на общинския съветник Татяна Георгиева – председател на Комисията за децата, младежта и спорта към Столичен общински съвет.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: