
ЗАРЕЖДАНЕ...
Шок цена за порция цаца на морето, не е за сиромаси | ||||||
| ||||||
Цацата е морска риба от семейство Селдови. Нейният подвид, разпространен в България, е известен като копърка, трицона, черноморски шпрот или само шпрот. С 4 лв. за 100 г пържена цаца ще ви посрещнат в бистро на плажа Силистар, пише Ladyzone. Повечето цени са за грамаж, но има и други, които са на порции. Така може да платите 4 лв. за 100 гр. пържени картофи на лентички и 7 лв. за порция чипс. Класическата шопска салата също е на грамаж - 2,50 за 100 гр. Цената на цацата е различна в зависимост от това дали се предлага в заведение на плажа, или в ресторант. В заведение на Арапя може да се насладите на дребните пържени рибки срещу 12 лв. за порция. На плажа пък кочан царевица може да си купите срещу 4 лв. В Китен също лавират между порция и грамаж. За 200 г цената на цацата е 5 лв. В Созопол порция от 250 г цаца е между 7 лева и 10 лева. В морската столица Варна порция цаца в заведение е 6 лв. Цацата е сравнително дребна риба и в разговорния език е навлязла като нарицателно за нещо малко. Не такава се оказва обаче цената й. Известен е цитатът от филма "Кит" – "Риба, ама цаца… – Цаца, ама риба...“ |
Още по темата: | общо новини по темата: 661 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/111 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg