Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Наум Шопов - внук сподели емоционални спомени за дядо си
Автор: Екип Ruse24.bg 16:01 / 26.07.2022Коментари (0)666
©
"Никога не забравям дядо, той беше велик човек! Аз не мога да се сравнявам с него, освен това какъв актьор съм аз. Да, мога да правя неща пред камера, но дядо ми, той беше друго нещо."

Това сподели талантливият Наум Шопов-внук, като си спомни за дядо си, големия Наум Шопов, който, ако беше жив, в сряда щеше да навърши 92 години.

"Горд съм, че нося името му. На всеки негов рожден ден си мисля за него, не съм го забравил и това няма да се случи." За родственика си Наум казва, че бил прям и уравновесен. Често, когато ходели при него, той и братовчед му Асен (синът на Лиза Шопова и Христо Мутафчиев) сядали да си говорят. Наум им разказвал истории от младежките си години, а те попивали всяка дума.

"Дядо обичаше да дава съвети, но само за добро. Те бяха много лични. За съжаление, не се виждахме достатъчно често, просто той имаше много ангажименти, а пък ние бяхме деца с прекрасно детство", разказва Наум-младши пред "България днес".

Ролята, в която е запомнил дядо си, е и последната, в която го е гледал - в "Крал Лир". "Никога не ми е било тежко, че имам известни родители", допълва Наум и опровергава слуховете, че в момента с баща си - Христо Шопов, са в обтегнати отношения. "Няма такова нещо, но и не смятам да се обяснявам. Прочетох, че татко не искал да се занимавам с инфлуенсърство, а с медицината, която завърших. Е, пак да кажа, че не съм се отказал от професията си, актьорството е другото ми "аз", казва Наум.

Той самият се изявява като актьор от малък. Дебюта си на сцената прави на 7 години в спектакъла "Кукувицата", която покойният режисьор Димитър Еленов прави по пиеса на Елин Рахнев.

"Станах популярен като доктор в "Откраднат живот", но още не мога да кажа, че съм актьор. Не съм. Аз съм си доктор. Макар че вече се отказах от пластичната хирургия, мисля, че хирург най ми пасва. И от време на време оперирам с колеги, не съм се отказал. Но отказах предложения за комедиен и криминален сериал. За мен най-големият лукс в днешно време е да работиш с хората, които са ти най-приятни. И да цениш времето си, а не парите. Защото не можеш да го върнеш, а пари се изкарват", мъдро заключва Наум, който е благодарен най вече на родителите си за това, което е днес.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: