Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Виктор Димчев здраво захапа отиващия си кабинет на Петков, смята, че президента го е страх
Автор: Екип Ruse24.bg 12:54 / 29.07.2022Коментари (0)782
©
Краят на кабинета "Петков“ беше съвсем очакван, особено с оглед на свършеното за шестте месеца от правителството на Кирил Петков. Това каза за "Фокус“ политическият анализатор Виктор Димчев. Според него надали някой е очаквал по някакъв различен начин да се развие този кабинет.

"Толкова много скандали, несвършена работа, предварително поети ангажименти и на практика едно време на застой, което и за България, и за българите се оказа време, в което ние обедняхме. Нашите средства намаляха и страната е в една изключително сериозна криза, без никакви изгледи скоро да се оправи, като сме една от малкото държави в Европейския съюз, която все още не е усвоила парите от своя План за възстановяване, който трябваше да подпомогне икономиката на България през 2020 и 2021 г. Ние скоро ще влезем през 2023 г. без да е ясно дали въобще ще получим някакви пари. Със скачащи цени на горивата, рекордна инфлация и изключително напрегната политическа обстановка до ниво на скъсване дори между идеологически близки партии. В друго време бих могъл да кажа, че даже приближаваме до някакъв граждански сблъсък, който като нищо ще се случи след тази тежка зима, която предстои да изкараме всички заедно“, уточни той.

Виктор Димчев каза, че все пак кабинетът "Петков“ е имал и позитиви. "Има някои малки достижения от различни личности от правителството, които с много усилия успяха да направят, макар и минимални реформи. Като такъв мога да оприлича Божидар Божанов, който се опитва да раздвижи електронната част на правителството и се опитва да направи някакви реформи. Има и други такива примери, има известни успехи в борбата с "дървената мафия“, но тези успехи са много малки в сравнение с очакваната грандиозна промяна, реформа, модернизация и всички онези приказки, които слушахме в предизборните кампании на цялата минала година“, подчерта Димчев и бе категоричен, че няма някакъв успех, който да може да бъде отразен като позитивен и върху това нещо да се конструира новата предизборна кампания и новата политика на досега управляващите.

"Още повече, те дойдоха с желанието за изключително много промени и реформи, които не просто не се случиха, а на моменти се случиха и наобратно. Случи се един регрес спрямо онова, което се очакваше“, допълни политическият анализатор.

Според Виктор Димчев вече са започнали да се оформят няколко много странни коалиции за предстоящите избори.

"Очаквам да видим много странни предизборни и следизборни коалиции, защото обществото изглежда е разделено, и то приблизително наполовина и всяка дена от по-големите партии ще се опитва да привлече по-малки партньори, за да може да постигне мечтаните 121 гласа и да управлява България. На мен ми се струва, че ще става все по-трудно да се правят дори такива коалиции. Видяхме в края на 47-ото Народно събрание колко трудно се събираха дори 110 депутата. Ако някоя от тези коалиции не сложи истинска, реална програма, която да обедини и да събере партии и коалиции, за да може да се управлява с някаква програма и с някаква цел, ми се струва, че България ще продължи да затъва в разни дребни препирни и разправии, уж за принципни неща, но всъщност просто така, на дребно“.

Новото служебно правителство ще бъде тихо, внимателно и кротко, прогнозира експертът. "Логично е някой от вицепремиерите в предишните два служебни кабинета от миналата година – Гълъб Донев или Атанас Пеканов да стане новият служебен премиер. Не вярвам Румен Радев да повери тази отговорност на третия служебен премиер Бойко Рашков, който надали ще бъде дори министър. Практически той влезе в политическа партия. Така че да, или Гълъб Донев, или Атанас Пеканов ще бъде новият служебен премиер. Нищо ново, нищо неочаквано, нищо различно. Румен Радев го е страх да не би новият му служебен премиер отново да тръгне да прави политическа партия и за пореден път да изложи авторитета на президентската институция. Затова изборът на един технократ, какъвто е Гълъб Донев, изглежда логичен“.

Още по темата: общо новини по темата: 652
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: