Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ДБ с шест въпроса към служебния кабинет
Автор: Екип Ruse24.bg 10:06 / 23.08.2022Коментари (0)379
© БТА
Служебният кабинет реставрира зависимостта от Кремъл и “неизбежно" води страната към тежка газова криза. Това се казва в позиция на “Демократична България". “Демократична България" се обявява категорично против връщането на “Газпром" като доставчик на газ за България и настоява за ясна позиция по действията на служебното правителство от всички политически сили, които се определят за изповядващи евроатлантически ценности. Призоваваме тишината на политическите сили, които ще участват в предстоящите парламентарни избори, да спре и да отворим широко очите си за настъпващото предателство на служебния кабинет.

Служебното правителство продава България, като неотклонно се опитва да върне страната в зависимост от Кремъл. Със съзнателно “пропускане" на възможности да осигури газови доставки от други източници, включително и вече договорени, кабинетът “Донев" използва най-ефективното оръжие - страха и манипулацията, за да убеди обществото в неизбежността на завръщането към “Газпром".

Правителството се скри зад представители на работодателите и синдикатите в реализирането на очевидния план за връщане към руската газова зависимост. Направи българския бизнес и работещите говорители на техните неверни и откровено лъжливи твърдения. Кабинетът “Донев" се доказа като основно оръжие на Кремъл в хибридната война в България и авангард във войната на Путин с демократичния свят.

Поискаха преговори с "Газпром“, защото това били най-добрите цени - едно дълбоко невярно твърдение. Очевидно доставките по азерския договор са с пъти по-благоприятни ценови условия, защото зависят от цената на петрола. Руският газ по договора, валиден до края на годината, няма да е чувствително по-евтин от всеки друг газ, защото 70 на сто от цената му се формира от борсата, а там цената расте. От нахлуването на руските войски в Украйна Путин шантажира европейските страни с пускането и спирането на газ, с което доказа, че Кремъл не е надежден партньор, за какъвто петата колона на руските интереси претендира.

Връщането към договора с “Газпром" ще зачеркне шансовете на България да търси неустойки за това, че едностранно бяха променени условията за плащане през април. Ако България изпълни руските условия и започне да плаща в рубли, ще изпитаме национално унижение, сравнимо с искането ни да станем 16-а съветска република.

Призоваваме правителството спешно да изработи план за компенсиране на домакинствата и бизнеса, като строго се таргетират според степента на претърпени преки вреди за бизнеса и ясен критерий за енергийна бедност за домакинствата. Да се създадат ясни стимули за преминаване към друг вид гориво, там където е възможно с цел допълнително намаляване на зависимостта ни от природния газ.

“Демократична България" неведнъж е предупреждавала, че връщането към газови доставки от “Газпром" е пагубно за националните ни интереси. България не може да си позволи да се обвързва с основното геополитическо оръжие на имперския режим на Путин. Продължаваме да настояваме да се осигурят алтернативни доставки, каквито възможности има и неведнъж сме ги посочвали.

Свидетели сме на “неизбежна" продажба на България и реставрация на зависимостта от Кремъл в крещящата тишина на всички декларирали се проевропейски и демократични партии.

“Демократична България" пита кабинета на Президента на Република България:

1. Кой ще поеме валутния риск, ако се приеме ултиматумът на Москва за плащане в рубли?

2. Колко и какво ще загуби България отказвайки се от възможността да поиска компенсации за неизпълнение на договора от страна на Русия, ако сега приеме ултиматума за плащане в рубли и се откаже от оригиналните условия по договора?

3. Как рискът Москва да ограничи или спре доставките през зимата не ни хвърля в сериозна газова криза?

4. Чии интереси обслужи, отказвайки 6 от 7-те танкера, част от действията на Европейската комисия по осигуряване на алтернативен газ за Европа?

5. Защо служебното правителство не поиска от Гърция и Турция свободни слотове за втечнен газ на най-високо политическо ниво?

6. Какво не знаем, за безрезервната вяра на служебното правителство в геополитическото оръжие на Кремъл наречено “Газпром"?

Още по темата: общо новини по темата: 652
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: