Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Столичната "Ърбан зона" излъчи националните шампиони в най-новия олимпийски спорт
Автор: Екип Ruse24.bg 12:24 / 19.09.2022Коментари (0)213
©
Представителите на бургаския клуб Black Style Squad спечелиха най-много държавни титли в новия олимпийски спорт - брейка. Националното първенство се проведе в "Северния парк" в рамките на организираната от "София – европейска столица на спорта“ Ърбан зона 2022. Спортният празник и тази година включваше няколко държавни първенства и турнири в любимите и така популярни сред младите градски дисциплини.

Над 400 брейкъри се впуснаха в колоритна битка за престижните трофеи със спиращи дъха изпълнения на най-добрите в България. Този спорт е включен в програмата на игрите в Париж през 2024 г., във френската столица ще бъдат определени първите в историята олимпийски шампиони.

Сега, в "Северния парк" на София четирима спечелиха квоти за участие в Световното брейк първенство 20-22 октомври в Сеул, Южна Корея и в Европейския шампионат в Манчестър, Англия 5-6 ноември 2022. Правото да представляват България и да се борят за олимпийски визи за Париж 2024 заслужиха Венцислав Йорданов от Пазарджик, Ивелин Тодоров от Исперих (в момента живеещ в Испания), Пламена Георгиева от Бургас и Габриела Янкулова от София.

На огромен интерес сред хилядите зрители в парка се радваха участниците в графити състезанието "Зелена зона“. Най-добрите майстори в това модерно градско изкуство се надпреварваха със свои творби и подеха инициатива за всеки върнат празен спрей да дават по един пълен с рециклирани материали. "София – европейска столица на спорта“ организира за втори път тази година подобен конкурс.

Ърбан зоната огласи "Северния парк" и с детска надпревара по баскетбол 3х3, с национални турнири по стрийт фитнес, градски паркур и фрирън, с демонстрациите на скейт-виртуозите и безплатния въжен тролей за децата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Нургюл Салимова с реми в Турнира на претендентките за шахматната корона
Сакраменто и Везенков се отдалечават от директна промоция за плейофите в NBA
Невиждана драма! Григор Димитров загуби от финалиста в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: