Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Чудо спасява Любо Киров няколко пъти от смъртта
Автор: Екип Ruse24.bg 09:02 / 24.10.2022Коментари (0)515
©
Няколко пъти Любо Киров е бил близо до смъртта. Спасяването си като по чудо, певецът неведнъж е обяснявал с Божията намеса. Някои от случките, при които се е озовал на ръба на живота, са толкова необикновени, че неминуемо подсилват смирението и вярата му. 

В музикалните среди се знае, че Любо, който е учил две години "Теология", е искрен, когато споделя разбиранията си за живота и Бога. Певецът и живее според тях. Винаги се е стремял да твори добрини. Любо, който на 26 октомври ще празнува 50-я си юбилей, е сред певците, които все намират време да се включват в благотворителни инициативи и каузи. Помагал е много пъти и на непознати, и на колеги с каквото му е по силите, без да го изтъква.

"Често съм бил спасяван, когато съм бил на ръба на смъртта - дали в болница с вътрешни проблеми, дали в катастрофи с коли на няколко пъти, или всички тези неща, които се случват на хората и на сцената, когато съм имал произшествия с чупения на крака и ръце... Всичко е можело да завърши по-зле и като съм си правил анализ след това, съм си давал сметка, че ако не съм паднал така, е можело да си счупя главата и си казвам, че това е било за мое добро", казвал е Любо.

Едно от най-тежките му изпитания е от преди години. Тогава певецът, който завършва училището по керамика в Троян, а после и "Керамика и стъкло" в Художествената академия, се озовал по спешност в ИСУЛ. Апандиситът му се спукал, а Любо не разбрал. "Получих перитонит, при който се възпаляват всички вътрешни органи", споделял е певецът. Той претърпял тежка операция, след което в реанимацията се молел на Господ да му даде сила, за да се оправи. В този момент имал странно преживяване. В просъница говорил с някакъв човек, но после, като питал сестрата за него, разбрал, че няма такъв в реанимацията, пише HotArena.

Любо е преживял и две тежки катастрофи. При една от тях пътувал с майка си с малка спортна кола към вилата им. Излезли на един завой, но някак Любо не съумял да го вземе, набил спирачки и колата се обърнала. Безкрайни му се сторили секундите, в които с майка му летели с главите надолу. Спогледали се като на забавен каданс. Тогава Любо си помислил, че следва най-лошото, но за щастие се случило чудо. Сякаш някой хванал колата и я обърнал, така че да падне на гумите като в памук. Автомобилът бил изпотрошен до неузнаваемост. После, който го видел, се чудел как са оцелели. Любо и майка му обаче се отървали само с натъртвания. Години по-късно, когато вече е известен певец, Любо претърпява инцидент на магистрала "Тракия". Колата му поднася в локва и се удря многократно в мантинелата. Певецът отново се отървал с леки наранявания и уплаха, даже продължил пътуването си към Бургас, където имал концерт.

Хитовият изпълнител неведнъж е имал и инциденти на сцената, след които е влизал с тежки счупвания в болница. Сред най-сериозните е този, при който Любо счупи крак на варненска сцена. Тогава певецът се възстановяваше дълго време чисто физически, а след това и професионално, защото заради продължителното отсъствие, трябваше да отложи концертите си. Тогава след седмици в гипс и операция, Любо ходи известно време с патерици. През 2020г. певецът пак падна и контузи крак, но по-леко. Тогава се хвърлил на репетиция на наградите на "БГ Радио". За щастие нараняването не бе толкова сериозно, макар че веднага бе откаран в болница, където постъпи в операционната.

Освен физически, певецът неведнъж е преминавал и през душевни изпитания. В такива моменти той се затварял в себе си. Почти не излизал от дома си и не си вдигал телефона. Не говорел с никого. Чувствал се зле и не бил състояние да работи с пълния си потенциал. Така че предпочитал да се върне към обичайния ритъм на ежедневието си, чак когато съумее да се съвземе. След това не говорел за това, защото смятал, че не бива да занимава хората със себе си. Причините, поради които Любо влизал в подобни мрачни състояния, най-често били свързани с професията му, със статута му на човек, който има какво да каже и да даде. "Животът върви по крива, която наричам възходяща, винаги те качва. Долу винаги е по-високо от предишното горе. Всичко върви и се движи напред. В живота всичко би трябвало да става по-добре", споделял е Любо житейската си философия. За да я обясни, той е давал и цитат от Библията – "верният в малкото е верен и в голямото". "Не може да ти се даде голямото предизвикателство и големия успех, ако не се справиш с малкия преди това. Това е тежка раница, която може да те смачка от отговорности, ако искаш да ти се случат изведнъж големите неща", казвал е Любо.

Най-тежко му е било, а и за цялото му семейство, когато баща му внезапно си отива. След загубата му, Любо усетил огромната отговорност, че вече е мъжът в къщата и трябва да се грижи за майка си и сестра си. Не се е оплаквал, разбира се, и все пак е споделял, че им е било трудно. Заедно се справили, защото винаги са били много сплотени. Любо дори прибрал майка си в София, защото не искал да я оставя да седи сама в родния му Плевен. Тя не била на възраст да работи, не движела някакъв бизнес, така че певецът не виждал защо трябва да стои да пази един имот, вместо да е по-близо до децата си. Все пак в София е и дъщеря й Ана – сестрата на Любо, и внучката Яна, която е слабост на вуйчо си. Певецът все глезил племенницата си и за всичко й угаждал. За сестра си и майка си пък Любо винаги е бил голяма опора във всяко отношение. Тъкмо с негова помощ, благодарение на разговорите им, те някак повярвали, че баща му е на по-добро място.

Любо Киров повярвал в Бог не покрай някое събитие, а постепенно, търсейки отговори на екзистенциалните въпроси, които започнал да си задава като 18-19-годишен. В стремежа си да разгадае смисъла на живота и други важни теми, през 1991г. Любо записал "Теология". Въпреки цялото познание, което добил оттогава, едва сравнително наскоро певецът се научил, когато прави добро, да не приема за даденост то да му се върне. "Трудно беше, но теологията в случая е следната: Господ иска да ти даде едни прекрасни неща и ти вярваш, че всичко добро идва от него. Тогава какво толкова очакваш от отсрещния човек за това, че си му сторил добро?", споделял е Любо. Той е спрял и да се натъжава, когато не вижда елементарна радост у този, на когото е помогнал. Прозрял, че това означава, че той не може да мръдне повече, че това е лимитът му и сам се обрича на нещастие. Тези хора са малко. Има и такива като Ивайло Ранов – Шеки, например, познат от някогашното предаване "Денис и приятели". През 2021 г. той срази зрители и ментори с впечатляващото си представяне в "Гласът на България", макар че и преди се е явявал, но без успех. Тогава, след като столовете на треньорите се обърнаха, Шеки просълзи всички, като разказа как Любо Киров му подал ръка в труден момент. Тогава Шеки нямаше как да избере неговия отбор, понеже бе блокиран от Иван Лечев, но пък го разчувства с благодарността си, която изрази пред цяла България. Видимо смутен, че е център на внимание, Любо получи прегръдки от останалите треньори.

"С Любо от 20 години се знаем само на кимане и поздрав по клубните сцени", споделял е Шеки после и в интервюта. Двамата често се засичали и по светофарите. Дали, докато чака "зеленото", или зад кулисите на някое събитие, Любо, с типичното си чувство за хумор, все се провиквал: "Пееш високо, ей!". След като спрели предаването "Денис и приятели", Шеки останал без работа, пари и участия. Повечето хора го свързвали с репортерството, понеже в тази сфера се изявявал в предаването, а всъщност той искал да се развива като рок музикант. "Депресия. Седя вкъщи. Бях изоставен отвсякъде. Телефонът не звъни. Когато шоу-предаването свърши, приятелите ми изчезнаха. Седя вкъщи, гледам през балкона, пържени картофки, дюнерче, викам: "Леле, какво ще правя сега!". И с китарката си направих няколко песнички", споделял е Шеки.

Творенето на музика повдигнало духа му и взел да си мисли колко ли ще е готино да ги запише в студио. Само че нямал средства. Написал във фейсбук, че е направил нови песни и не може да ги запише, и след две минути получил съобщение от Любо Киров, който бил сред приятелите му в социалната мрежа: "Здравей, искам да помагам". Поискал да се видят. Шеки му станало неудобно, но накрая се съгласил. Видели се на една бензиностанция в краен столичен квартал, в който Шеки живеел. "Идва един автомобил, по-голям от апартамента ми. Аз – с едно Сеат-че, като спрях, точно колкото стопа му. Викам: "Любо, може ли малко така по-напред да си виждам и аз моята кола?", разказвал е Шеки. С репликата си доста разсмял Любо. Седнали и хитовият певец заявил на Шеки: "Виж какво! Няма значение какво ти се случва в живота – трудности, да ми ревеш. Гледай музиката. Аз съм този, който ще ти помогне за музика. Ще ти дам пари да запишеш, залата за промоцията – от мен". Шеки направо се просълзил. "Страхотен, добър и духовен човек. От сърце му благодаря. Нека е здрав и щастлив", казвал е Шеки.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: