Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мистерия с гроба на Марадона
Автор: Екип Ruse24.bg 17:31 / 02.11.2022Коментари (0)594
©
Тленните останки на легендата Диего Армандо Марадона почиват в частното гробище Jardin Bella Vista, в същия парцел, в който е майка му Доня Тота. Но днес, два дни след неговия 62-и рожден ден, плакетът му липсва и тази ситуация създава мистерия сред феновете.

Слуховете станаха толкова силни, че журналистът Фабиан Рубино от Grupo América отиде в западната част на Буенос Айрес, за да провери къде е изчезнала надгробната плоча и сподели две версии за събитието, които оставят повече съмнения, отколкото да разплетат мистерията. Едната е, че служителите от охраната на гробищата са свалили мраморния плакет, защото са искали да го откраднат, а другата е просто по семейно решение, за да не се знае къде е гробът на легендата и да не бъде обект на фенски нападения, пише "Труд". 

Тленните останки на Марадона са едни от най-охраняваните в страната от 26 ноември 2020 г. насам, особено след като феновете постоянно се опитват да се промъкнат в гробището. Това обаче е донякъде трудно, защото никой не може да посети Дон Диего, освен ако не е регистриран член на семейството или упълномощен приятел.

Политически лидери, спортни знаменитости или туристи, които пътуват хиляди километри, не се приемат. Положението на другите хора, които имат близък там, е различно, въпреки че би било малко трудно да се намери гробът в имот, който има 13 хектара и всички гробове са еднакви.

"Много често ни се случва член на семейството да идва от друг парцел и да ни пита "хей, Диего е тук, нали?“ Приемаме го с голямо уважение", каза Марио Асеведо, отговарящ за поддръжката на гробището, цитиран от вестник Clarín.

Всички гробове са идентични, върху тях може да се оставят само естествени цветя. Забранено е приближаването на по-малко от 15 метра от гроба на Диего Армандо Марадона. "Има полицейски агент от Буенос Айрес, назначен от съда 24 часа в денонощието, който изпълнява искането на семейството, а именно никой да не прави снимки на надгробната плоча“, обяснява Даниел Де ла Вега, вицепрезидент на Jardín Bella Vista.

Има стълб с куполна камера за наблюдение и рефлектор, в който са вкопани кабели, за да не се нарушава естетиката на имота, и тя контролира всички, които се движат в района.

На гробищната плоча на Марадона има две изречения. Едното беше поискано от него преди 15 години, когато беше водещ на La Noche del Diez по Канал 13 и той си направи самоинтервю. Той каза, че иска един ден на последното му земно място да пише "Благодаря на топката!“. Другият надпис е избран от семейството и приятелите му, който казва "Липсваш ни“.

Гробът на Дон Диего се намира над тези на родителите му Далма Салвадора Франко (Доня Тота) и Дон Диего "Читоро“. 

В Bella Vista Garden има 35 хиляди парцела с размери метър на два метра на три метра дълбочина. Всеки има три нива с капацитет за поставяне на три ковчега (с 40 сантиметра разстояние между тях) или девет урни.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: