Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Убийцата на Гучи се радва на милионите си
Автор: Екип Ruse24.bg 09:19 / 03.11.2022Коментари (0)553
Патриция Реджина, по мъж Гучи, стана известна у нас след филма “Домът на Гучи" на режисьора Ридли Скот, излязъл през 2021 г. На Запад нейната история е широко отразена в медиите в края на 90-те години на миналия век. В италианската преса я наричат Черната вдовица. Тя е осъдена като поръчител на убийството на бившия си съпруг Маурицио, наследник на фамилията Гучи, и излежава 18-години в затвора, припомня "Труд".

Всъщност е осъдена на 29 г., а през 2000 г. Апелативният съд в Милано намалява присъдата ѝ на 26. Когато ѝ предлагат да излезе на свобода през 2011-а, ако започне да работи, Патриция казва: “Никога не съм работила през живота си и не възнамерявам да започвам сега".

Черната вдовица излиза от затвора през октомври 2016 г. Днес 72-годишната жена живее в Милано, консултант е на бижутерийната компания Bozart и получава годишно над 1 млн. долара от “Гучи" по силата на споразумение, подписано с фирмата през 1993 г. Изплащат ѝ и 22 млн. долара, натрупани, докато е в затвора. Известно време от тези пари харчат двете ѝ дъщери, но съдът ги задължава да ги върнат на майка си, което е причината те да не желаят повече да я видят.

Патриция Реджани живее с папагала и кучето си, които често разхожда по улиците, и в никакъв случай няма вид на страдаща, нито на разкайваща се. Не случайно е станала крилата една от фразите ѝ: “По-добре е да плачеш в ролс-ройс, отколкото да си щастлив на колело". А когато след пускането ѝ от затвора репортер я пита защо е наела убиец, а не е застреляла лично бившия си съпруг, отговаря: “Зрението ми не е толкова добро - не исках да пропусна".

Патриция се ражда през 1948 г. в малко градче близо до Милано. Майка ѝ е сервитьорка, баща си не познава. Късметът идва при нея, когато е осиновена от богатия предприемач Фердинандо Реджани. Той глези момичето, разхождайки го в скъпи коли и задоволявайки всичките му прищевки. Така Патриция израства като презадоволена девойка, която освен това е и красива, и амбициозна. В светските среди тя среща Маурицио Гучи, правнук на основателя на прочутата марка. Неговият баща Рудолфо отначало не одобрява кандидат-снахата, но по настояване на Маурицио сватбата се състои през 1972 г.

Преместват се в Ню Йорк, живеят в 800-квадратово суперлуксозно жилище, пътуват по света и харчат милиони.

Предвидливият Рудолфо влага парите си в скъпи имоти - няколко острова, вила в Акапулко, Мексико, четири вили в швейцарския курорт Сент Мориц, луксозна 64-метрова яхта. През 1977 г. се ражда първата им дъщеря - Алесандра, през 1981 г. втората - Алегра. Патриция става консултант във фамилната фирма и може да се каже, че заработва богатството си.

Сладкият живот на единствения наследник престава, когато Рудолфо умира внезапно през 1983 г. Налага се синът му да оглави бизнеса, но се оказва, че той няма търговския нюх на баща си. Взема погрешни бизнес решения, води битки с останалите членове на семейството, чиито дялове изкупува, доверието в марката се разклаща поради фалшификатите, които наводняват пазара. Отгоре на всичко Маурицио има връзка със семейната приятелка Паола Франки. През 1992 г. се налага да оперират Патриция от тумор в мозъка. Тя се възстановява бързо, но на следващата година идва нов удар - съпругът ѝ решава да продаде целия си дял от компанията, с което признава пълния си провал.

През 1994 г. семейството се развежда. На 27 март 1995 г. Маурицио е убит пред офиса си с четири куршума, изстреляни от наемен убиец. Минават две години, докато повдигнат обвинение на неговата вдовица. След дълга съдебна битка, широко отразена в медиите, тя е осъдена през 1997 г. Присъди получават също нейната ясновидка, мъжът, свързал двете жени с убиеца, самият килър и шофьорът му.

Патриция признава, че е била разстроена от намерението на бившия си мъж да се ожени за Паола Франки и от това, че той оставя дъщерите си без наследство. Не е без значение и фактът, че след евентуалния му брак нейната издръжка от 1,7 млн. долара годишно е щяла да бъде намалена наполовина - сума, която тя нарича “купа с леща".

Нищо чудно, че жена с подобно самочувствие не одобрява образа, с който я представят във филма “Домът на Гучи". Тя е недоволна от това, че не са я поканили да участва в проекта и не харесва изпълнението на “двойничката" си Лейди Гага. За актрисата казва в интервю, че е било редно да дойде и да се запознаят. Лейди Гага, от своя страна, отсича, че никой няма да ѝ казва коя е Патриция Гучи, дори самата Патриция Гучи.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: