Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето как родният хайлайф посрещна Коледа
Автор: Екип Ruse24.bg 17:43 / 25.12.2022Коментари (1)546
©
Трескава подготовка кипи в дома на известните българи в подготовка за коледните празници, показа проверка на "Телеграф“.

Плеймейтката Златка Димитрова приготвя за Коледа месо на бавен огън, а за Бъдни вечер сама меси питката. Тя и семейството й спазват стриктно традициите за празниците.

“Празниците ще прекарам с най-близките си хора, в домашна обстановка. Спазваме коледните традиции. На Бъдни вечер всички ястия са постни, а на Коледа си позволяваме и месни. Питката я меся сама и слагам сама паричка вътре. Няма да пътувам никъде тази година. На Бъдни вечер правя пълнени чушки с ориз, ошав, боб, запечени картофи. За Коледа правя месо в гърне, от сутринта го пускаме на много бавен огън и до вечерта е станало много вкусно“, разказа плеймейтката.

Голяма част от артистите ще прекарат празничните вечери на сцената. Така ще бъде и за Силвия Кацарова: "Ще пея в Пампорово на 25 декември. На Нова година съм на площада в Ямбол, с групата ще правим концерт. След това от разни туристически агенции ме извикаха да пея. Все още работя по празниците и като цяло. Няма да се пенсионирам, щом нашата вдъхновителка Лили Иванова още пее, и аз няма да спра да работя. На 22-ри имаме дамския клуб коледен банкет, на който ще събираме пари за едно дете за операция и на 27-и друга благотворителна кауза“.

Певицата си пожела повече добро и по-малко зло: "Пожелавам си за Коледа хората да бъдат по-добри, защото злобата и измамата сриват вярата в тези така хубави празници. Те са толкова материални и живеят само в материалния свят“.

Фолкпевецът Илиан е радостен с новината, че ще бъде близо до семейството си на тези топли празници: "Аз ще бъда вкъщи и съм много щастлив, че ще бъда със семейството си в моя прекрасен дом“. Той също сподели своето пожелание за Коледа: "На първо място си пожелавам здраве, да сме много спокойни и да се радваме на това, което имаме“.

Попфолк изпълнителят Константин ще работи на празниците, както всяка година: "Аз последните 24 години все работя на празниците. Ще имам участие и навръх Нова година. А през останалото свободно време ще бъда с децата и съпругата ми вкъщи“.

Макар и обнадежден, Коцето си пожела повече почивка следващата година: "Пожелавам си да имам повече свободно време, да бъда все така хитов, да имам по-малко концерти, за да си пазя здравето. Обаче това няма как да стане, защото програмата с участия ми е направена за 2-3 години напред. И разбира се, да сме здрави, да взимаме правилните решения в живота и да обичаме повече, за да са пълни с любов сърцата ни“.

Колежката му Андреа пък ще пее на арменци в Белгия: "Аз не мога да готвя добре, затова не правя аз питката. На Нова година имам участие в Белгия в арменски клуб. Семейството ми държи много на традициите, четат молитва, всички ястия са постни“.

Актьорът и панелист в "На кафе“ по NOVA Дарин Ангелов дори и на празниците ще следва своето призвание, но през малкото свободно време ще бъде с най-близките си: "Моите празници ще минат със семейството ми, разбира се. За моя радост или съжаление ще работя. За радост е, защото все пак това ми е призванието и театърът е моя голяма любов. Ще репетирам, ще играя. Няма да ходя никъде, ще съм си в София. А на самата Нова година също ще имам представление“. А неговото искрено пожелание е: "Пожелавам си да мога да се науча най-сетне да мога да казвам "не“. На семейството ми и на всички мои близки пожелавам да сме здрави и да имаме работа“.

Рапърът 100 Кила също ще прекара празниците, работейки: "На Нова година ще пея в град Варна с Любо Киров и, разбира се, на коледните празници ще бъда със семейството си“. Изпълнителят си пожела най-важното: "На мен и семейството ми пожелавам само и единствено здраве, защото няма по-ценно от него“.

Режисьорът Зорница София разказа, че все още не е сигурна за локацията покрай празниците: "Ние сме семейство last minute. Нямам представа. Чух от съпруга си, противно на очакванията и противно на тълпите, който ще тръгнат към зимните курорти. Той смята да отидем с кемпера на юг. Защото няма да има достатъчно сняг, ако има сняг, ще отидем някъде на ски курорт. Но понеже предполагаме, че няма да има много сняг, а само много хора, избираме обратна на течението посока“, разказа Зорница и допълни какво си пожелава: "За Коледа си пожелавам тоталното клише да прекараме качествено време заедно със семейството, което на мен ми липсва болезнено. Имам предвид не само с дъщеря ми и съпруга ми, и сина му, а като цяло сестра ми, братовчедите, майка ми и всички останали. Ще гледам да им посветя повече време“.

Треньорът по футбол Анатоли Нанков разказа за плановете си: “На Бъдни вечер ще си бъда в София у дома, а на следващия ден – Коледа, планираме с приятели пътуване до Букурещ за един ден. За Нова година ще се върна обратно в София, но няма да празнувам в заведение, ще бъда на гости на близки приятели“, разказа треньорът. Преди няколко месеца синът на Анатоли стана баща, а самият той за първи път дядо. Той отправи пожелания за близките си и по-специални за най-малкия член на семейството: "Пожелавам си на мен и семейството преди всичко здраве. Вече имам внуче и на него желая безгрижно детство и да расте здраво. Също така си пожелавам и професионален успех през новата година“.

Лудия репортер Даниел Петканов ще бъде с най-ценния му човек: "За празниците ще бъда в Рибарица със сина ми Габриел и други родители с дечица“. Дани отпрати позитивизъм на всички: "Пожелавам на всеки един човек да знае какво иска и да мисли позитивно независимо в каква ситуация ще изпадне. Защото времето минава и доброто, и лошото свършват“.

На Рибарица ще празнува и авторката на две книги и психоложка Дора Прангаджийска: "Празниците ще прекарам в любимо и специално място, защото прекарвам 2/3 от годината там, докато творя и релаксирам. С много близки за мен хора ще бъда“.

Стана традиция да виждаме британския топмодел Карло и лорд Евгени Минчев постоянно заедно. Двамата току-що се разделиха след коледното им парти в София, а се говори, че двамата ще посрещнат Нова година заедно в Лондон. Както се знае, Евгени е член на поредица частни британски клубове, като един от тях е Art’s club, в който среща си дават знаменитости и аристократи. Напълно е възможно при бързо протичащото им приятелство двамата да имат своя маса в лондонския хотел "Риц“, където българският пиар и благотворител често е гост. Карло и Евгени подготвят нов проект, наречен "Обичам те“, а снимките вече са направени в Лондон и София. Както се шегуват запознати, след "Самотен“ следва "Обичам те“.

Актрисата Деси Бакърджиева сподели какви емоции носи Коледата за нея и семейството й. Напомни ни, че независимо от възрастта ни трябва да вярваме в чудесата и ни напомни да мислим позитивно: "Коледата за мен е семеен празник. Обичам да съм със семейството си и близките за мен хора. Те ми дават спокойствието, което липсва в ежедневието ми. Около празниците нашето позитивно настроение се повдига. Колкото по-положително е настроен човек, толкова по-голяма е вероятността да му се случат хубави неща. Върху нашата енергия въздейства всичко, което възприемаме или си представяме. Предполагам си чела поемата "Нощ преди Коледа", създадена от писателя Клемент Муур през 1822 г. Тя описва Санта Клаус – Дядо Коледа, който се спуска през комините и хвърля чорапчета, пълни с коледни подаръци. След което мигновено изчезва в тъмната нощ със своята шейна с пеещи елени. Именно Дядо Коледа е онзи чуден старец, който носи изненада, радост и щедрост. Независимо от възрастта вярата в доброто и в чудесата според мен не трябва да изчезне, както и коледният дух! Вярвам, че всеки човек иска да е щастлив и този светъл празник ни дава надежда за това! Както Дядо Коледа е невидим и неуловим, но присъства навсякъде около нас, така и ние трябва да носим коледния дух и доброто в себе си! Това и моята представа за Коледа“.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Под определението родният хайлайф, очевадно сте имали предвид родните първенюта.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: