Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
След скандала нови проблеми застигнаха бащата на Тита
Автор: Екип Ruse24.bg 16:30 / 14.01.2023Коментари (0)629
©
Бащата на певицата Тита - Милен Пенчев, вече не заема поста шеф на НОИ - Силистра. Информацията беше официално потвърдена от институцията в дунавския град. На мястото на Пенчев от няколко месеца е назначено друго лице. Държавният служител бе с обвинение за издаване на фалшиви документи за получаване на висока пенсия. Въпреки че съдът го върна на мястото му, таткото на Тита все пак вече не изпълнява длъжността след скандала, в който се набърка.

Според негови близки от града Пенчев се опитва да започне собствен бизнес, но случилото се още хвърля негативна сянка върху името му. Той едва ли би започнал друга държавна работа, затова единствена възможност остава да се насочи към частния сектор, но и там среща немалко пречки, пише "България Днес".

"Скандалът много се раздуха, а Силистра е малък град. Никой не би тръгнал да прави общ бизнес с таткото на Тита, за да си няма проблеми", казват бившите му колеги. Бащата на Тита бе арестуван с още 10 души преди четири години при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и полицията в Силистра. Обвинението към задържаните бе за източване на пари от държавния бюджет, като са облагодетелствани хора, които са искали да получават максимална пенсия.

Говорителят на специализираната прокуратура Сийка Милева поясни тогава, че "услугата" се заплащала от самата стойност на отпуснатите пенсии. Дебитните карти на пенсионерите оставали в членовете на групата до издължаване. Пострадалите са подписвали и пълномощни, с които участниците в схемата лично посещавали пощенските клонове, от които са теглили самите пенсии. С тези отбелязвания служителите знаели, че това са близки до директора хора. По този начин самите пенсионни досиета се изготвяли по-бързо и безпроблемно, не се извършвали нужните проверки.

Директорът на НОИ – Силистра, диктувал по телефона на началничката на отдел "Отпускане на пенсии" лични данни на лица, които са искали да получават пенсии. Тя е записвала на бележка абревиатурата: СМЧ - Пенчев - т.е. "Силно мой човек - Пенчев". Впоследствие Специализираната прокуратура със свое постановление отмени всички мерки спрямо Пенчев и го върна на работа като директор на Националния осигурителен институт (НОИ) в Силистра.

"По повод на всичко, което се изписа по мой адрес и по адреса на моето семейство през последните няколко дни, мисля, че е време и аз да изразя своята позиция. Първо, не мисля, че е редно медиите да замесват моето име с това на баща ми с цел сензация. Второ, аз и всички негови близки сме озадачени как човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за извършена престъпна дейност от трети лица, е задържан именно за това", избухна след скандала Тита, която подкрепя родителя си през цялото време.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: