Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Топ тенденция в TikTok
Автор: Екип Ruse24.bg 09:52 / 13.03.2023Коментари (0)648
©
TikTok е социалната мрежа, която в продължение на три години вече възражда с лекота стари и доказани правила, трикове и тайни, свързани с красотата, стила на обличане, кулинарията и какво ли още не. В приложението, което набра скорост по време на пандемията и оттогава не слиза от върха, потребители споделят различни забавни и образователни клипове, но също така се създават общности, в които се обсъждат най-новите тенденции в красотата и модата.

Истината обаче е, че колкото и нови да са те, повечето от тях почиват на древни и доказани с времето истини и открития. Една такава топ тенденция, на която TikTok вдъхна нов живот, е грижата за косата, свързана с използването на лука, или по-точно – маслото от лук.

Лученото масло за коса, както е обяснено от д-р Джон Каен, е извлеченият сок от лук. Същият се прилага с изключителен успех за укрепване кожата на скалпа и заздравяване на косата. Дерматологът обяснява, че макар продуктът да получава огромна слава чак сега, той е отдавна на хоризонта. По думите му, някои хора го използват като естествено домашно лекарство от дълго време, като има и няколко продукта на пазара, които съдържат масло от лук. 

Д-р Каен уверява, че всеки може спокойно да използва маслото върху косата си, тъй като то е подходящо за всеки тип коса. Маслото е особено подходящо за тези, които искат да стимулират растежа на косата и да увеличат обема ѝ. 

Ползи за косата от лученото масло:

- Помага при косопад – Д-р Гаршик обяснява, че лукът е богат на сяра, за която се смята, че поддържа и укрепва косъма, тъй като елементът се съдържа и в кератина на косата.

- Лукът има и антимикробни и противовъзпалителни ползи, които могат да помогнат за поддържането на здрав скалп. 

- Лукът е богат на калий, антиоксиданти и аминокиселини, което придава на косата здрав, витален и сияещ вид. 

Как да си направите в домашни условия маска за коса от лучено масло:

Първо, за целта Мариса Гаршик препоръчва червеният лук, тъй като в него се съдържат повече антиоксиданти, които помагат за стимулиране на растежа на косата и намаляването на косопада. Белият лук обаче също не е за подценяване, тъй като в него има повече сяра, за която е известно, че също помага при растежа на косата, а също така помага при проблеми със скалпа като пърхот, пише Woman.bg.

Извличане сока от лука:

Достатъчно е да нарежете лука и да го сварите, за да извлечете сока от него, преди да го нанесат директно върху скалпа. Д-р Гаршик добавя, че сокът от лук и добавеното масло могат да се смесват с други съставки като лимонов сок, за да се премахне миризмата, или пък да добавите алое вера, за да минимизирате дразненето.

Може да се използва самостоятелно или в комбинация с масло като кокосово или от семена на жожоба, за да се улесни процесът на нанасяне.

Как и колко често да използвате маслото от лука:

Препоръчва се да използвате маслото от лук един или два пъти седмично. Нанесете го за една нощ или няколко часа преди душ, за да стегне, след което измийте с шампоан.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: