Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Латинка Петрова каза истината за враждата си със Стоянка Мутафова
Автор: Екип Ruse24.bg 10:08 / 20.03.2023Коментари (0)680
©
Все още не съм завършила автопортрета си. Знам, че съм родена за тази професия. Прякорът ми – Лоти, дойде от Невена Коканова. Тя ми казваше Лотхен, а в театъра започнаха да ме наричат Лоти. Ще напусна сцената, когато нямам послание за останалите. Това разказа пред Мон Дьо в Нова телевизия актрисата Латинка Петрова.

Тя сподели още и как е участвала в политиката: "Аз щях и да съм в парламента. Аз бях председател на културата в "Младост". Първото нещо, което ми показаха, видях 7 щайги с череши пред кабинета на току-що избрания кмет.

Казвам: "Плод-зеленчук ли отваряме?", "Не, благодарни хора от Кюстендилско". Как да просперираш в такова нещо? Освен това ми беше предложено да бъда в УС на "Кремиковци", артистка. Добре, в "Кремиковци" аз какво ще правя?".

"Когато отида на черква, поменикът е много дълъг. На Парцалев пръв му споменавам името. Имах чувството, че съм го родила, толкова ми е познат. Част от мен беше той. И плачещ съм го виждала, и тежко болен, и много разхилен, цялата му палитра я познавам много добре. И винаги съм го усещала в ръчичките си толкова крехък, раним, толкова деликатен", сподели актрисата на Сатиричния театър.

Латинка Петрова призна и истината за прословутия спор със Стоянка Мутафова: "Глупости! Със Стоянка сме пътували много, в Америка бяхме заедно. Стояна имаше невероятно чувство за хумор. В Балчик театърът имаше вила, тя влизаше вечер да плува и казва: "Ето такива медузи, и бутам, и плувам, и бутам". Тя обичаше земетресенията, тя обичаше бурите.

Това, което между нас се случи, бяха двата пръста, когато потеглихме вече с митингите. Те бяха членове на партията, ние бяхме безпартийни. Тя ми каза в кафето на театъра: "И сега какво, ще станеш Мелина Меркюри? Ха-ха-ха!". Мен тия неща ме болят". След като толкова години си се смял, спал с този човек, пътувал - боли ме".

"И понеже сме остри и двете, така си и отиде, без да се простя с нея. Вечна ѝ памет! Тя беше готин човек. В един момент исках да ѝ простя. Не съм порасла явно", потвърди тя. 

Актрисата сподели как дълги години в Сатиричния театър са ѝ давали съвсем дребни роли. Заела мястото на Невена Коканова, когато тя заминала в Щатите за операция, в главна роля, но бързо ѝ казали: "Я малко встрани".

Най-тежкият момент е по време на близо 50-годишния си брак: "Бях виновна. Може би на мен трябваше да се прости. Изневяра. Така се случи. Нямам обяснение. То като че ли беше от някаква вътрешна злоба или егоизъм. Не умеех да играя добре. Може би трябваше да лъжа. Не трябваше, защо ми беше нужно? Няма прошка за такова нещо. Той знаеше всичко, аз му разказах всичко".

Латинка Петрова сподели и че няколко пъти се е срещала с пророчицата Ванга.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: