Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Система с бариери ще контролира пътниците в БДЖ, както в метрото
Автор: Екип Ruse24.bg 12:51 / 18.05.2010Коментари (14)1085
© Ruse24.bg
БДЖ удря гратисчиите. Във влака вече ще се качваме както в метрото. Електронна система с бариери и камери ще допуска пътниците до съответния перон и вагон. Това е една от 104-те мерки за стабилизиране на БДЖ. Целта е да се спрат гратисчиите и да се увеличат приходите от превозите. Сега повече от половината пътници са без билет или плащат по лев на ръка на кондукторите. Новата система ще е свързана със СОТ. Тя ще се използва и в други рискови обекти на БДЖ като депата, откъдето често се краде. 53 млн. лв. ще е общият ефект от антикризисните мерки в железниците - с 26 млн. ще се увеличат приходите и с 27 млн. лв. ще намалеят разходите, обясни транспортният министър Александър Цветков.

Автобусните превозвачи вече няма да крадат пътници нито от БДЖ, нито един от друг. Нова транспортна схема ще съчетава разписанията на влакове и автобуси, така че двата вида транспорт да се допълват и да не си пречат, заяви още Цветков. Сега има над 2700 разписания на автофирми, без общинските, което създава свръхконкуренция и използване на непозволени методи за кражба на пътници, обясни още Цветков. Тази нелоялна конкуренция досега е създавана от държавата. Шест месеца след откриване на линия от един превозвач се пуска друг по същия маршрут, но с 1 минута по-ранно разписание. В новата схема ще има толкова линии, колкото са необходими. Няма да се разрешава разписание, при което е ясно, че автобусите се движат с повече от разрешената скорост, за да го изпълнят.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тази система е приложена и във Франция и е много ефективна....а който се прави на тарикат (защото и там ги има такива) да му мисли като мине кондуктора,който винаги е придружен от 2-3 полицай! А за тези който смятат че е по комфортно да пътуваш с бус,нека се повозят малко на европейските влакове и тогава да видим дали ще са на същото мнение! Трябва най сетне да се развие БДЖ и да стане европейска железница!
+2
 
 
Съгласен съм с Pininfarina ,но и с geoge също! Разпасаба команда е да,но е и много по-удобно и евтино! Пътувам всекидневно и ще съм доволен ако вкарат такива мерки!
+3
 
 
браво след толкова години има раздвижване в БДЖ дано мерките да успеят и да се сдобием с обновени влакове и европейска железница
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 18.05.2010 г.
0
 
 
А дано, ама надали! Българина е изобретателен и все ще измисли начин! Добре де, а какво правим, ако в последния момент съм на гарата, преди да тръгне влака и не ми дадат билет от гишето? Няма да ме пуснат да се кача ли? Дааа бе! Нали затова си има цени за пътници без билет! Цял билет + глоба (30% от стойността ли беше). Иначе подкрепям! Писна ми да гледам как мангалите бутат по 1-2 лева на кондуктора! Който не иска да си плати - долу на следващата гара!
-3
 
 
Не звучи добре - 'Шест месеца след откриване на линия от един превозвач се пуска друг по същия маршрут, но с 1 минута по-ранно разписание.' - това е същноста на пазарната икономика. Трябва да предлагаш нещо по-добро от останалите за да те изберат ( и непрестано да го подобряваш). По тона на статията ми става ясно че не предстой борба за клиенти, а вкарването на клентите в 'правилата' (при Т. Живков беше така, ако има влак , няма рейс по същата линия; забравихме ли до къде ни докара това мислене?)
+12
 
 
Евала. Най-после се почват реформите в БДЖ, че там е много разпасано
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: