Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Карлос Насар: Готвя се за още един световен рекорд
Автор: Екип Ruse24.bg 14:27 / 22.04.2023Коментари (0)277
© Фокус
Карлос Насар, който покори европейския връх в категория до 89 кг на шампионата на "Стария континент" при мъжете и жените, подобрявайки и световните рекордни в изтласкването и двубоя, коментира в първото си интервю на българска земя след титлата пред радио и агенция "Фокус" представянето си на шампионата на "Стария континент" в Ереван, Армения.

"Няма да се главозамайвам. Това не е моята цел. Нито европейски, нито световен шампион е моята цел. Аз не съм я постигнал още - тя е да стана олимпийски шампион", това каза за "Фокус" новият европейски шампион по вдигане на щанги в категория до 89 кг Карлос Насар след постигнатата европейска титла и счупения световен рекорд.

"Първата ми нагласа за Ереван беше да си подсигуря квотата за Олимпиадата и да имам стопроцентово участие на Игрите в Париж. Следващата ми цел беше да стана европейски шампион, което стана с първия опит на изтласкване, а с третия опит - смятах да поставя световен рекорд, както и стана", заяви Насар.

Той каза, че се е отказал от шестия си опит, за да може да постави нов рекорд на следващото първенство. Категоричен е обаче, че е имал сили да изтласка поне още 10 кг.

"Шестият опит го отказах, за да мога на следващото първенство да направя още един световен рекорд. В този момент мисля, че имах сили за поне още 10 кг отгоре", каза той.

Той допълни, че след всички години на успехи най-накрая започва да бъде забелязван.

"Аз не съм дошъл вчера или онзи ден, моите успехи не са спирали и вече започват да се забелязват", каза още той. 

Запитан за това дали ще участва на останалите олимпийски квалификации, след като вече се е класирал, Насар бе категоричен, че ще се състезава на Световното първенство в Саудитска Арабия.

"Ще участвам на Световното първенство в Саудитска Арабия. Мисля и там да покажа добри резултати и да демонстрирам на конкуренцията си, че няма да се дам така лесно", заяви Насар.

Щангистът коментира и решението на неговия основен конкурент - Антонио Пицолато, да не вземе участие във форума. Според Карлос Насар Пицолато не е бил в най-оптималната си форма и затова е решил да не рискува да загуби на състезанието от българина.

"Много се надявах да участва и той. Не знам защо се отказа. Той твърдеше, че го болеше кръста, не мисля, че е така, защото предния ден сме били заедно и той тренира нормално. Може би заради егото си, защото видя, че съм по-силен, а доколкото видяхме, той не беше в толкова добра форма, както обикновено. Явно се срамува да бъде победен", смята новият европейски шампион.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: