Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Той е братовчед на Пената, но не е футболист! Това момче днес е една от най-големите поп звезди у нас!
Автор: Цвети Христова 18:46 / 07.05.2023Коментари (0)582
Той е потомък на бунтовнически род и братовчед на треньор номер 1 на България за XX век - Димитър Пенев. Завършва фармация в Медицинския факултет в София преди да се изкачи на върха на българската музика като певец. Той е една от най-големите поп звезди на България. Той е Добрин Векилов – Дони и е роден на 7 май 1967 г. в столицата. Sofia24.bg ще ви разкаже любопитни факти от живота на Дони.

Той от малък пее и мечтае за сцената, но завършва Медицинската академия със специалност "Фармация". От 1988 г. до 1992 г. учи пеене при маестро Стефан Анастасов

Той е най-младият носител на награда, за цялостен принос към музиката. Печели я през 2002 г. заедно с Момчил. 10 години по-късно, (2012 г.) дуетът получава наградата за БГ вдъхновител (аналог на награда за цялостен принос към музиката) на наградите на БГ Радио.

Дони има над 20 награди за музика и едно театрално отличие. В класацията на БГ радио "Големите хиляда“, Дони е първи в България с 43 песни в класацията (като автор и изпълнител).   

Сред най-обичаните му песни са "Кукла" (с "Атлас“), "Уморени крила", "Ближи си сладоледа", "Малкия принц" , "Сляпо момиче", "Шапка на цветни петна", "Мания", "Стая с лилави стени", "Луната спи" (изпълнена от Нети).

Дони е участник в много театрални постановки, а заедно с Ивайло Христов и Коцето-Калки, държи рекорда за най-дълго играна постановка в България – пиесата "Секс, наркотици и рокендрол“. Играе се от 11 ноември 1992 г., в театър "Българска Армия“. Автор е на пиесата "Нощта на рокендрола“, играна в театър "199“ и съавтор (с Ивайло Христов) на пиесата "Кастинг“, играна в Театър "Българска Армия“. Дони е щатен композитор в театър "Българска Армия“ и е автор на музиката на 44 спектакъла, между които и четири мюзикъла.

Изпълнителят на "Уморени крила" се похвали с бунтовническо потекло. Неговите прародители са били дейни участници в освободителното движение в България през 70-те години на XIX век. Преди години навръх 3 март популярният певец публикува снимки на прабаба си и прадядо си. Родът на изпълнителя е от Копривщенския край.

Прапрадядо му - Димитър Векилов, е бил четник в Ботевата чета и един от видните революционери. Прапрабаба му Евлампия Векилова е известна възрожденска учителка в Копривщица, бродирала знамето на Копривщенския революционен комитет по време на Априлското въстание през 1876 г. Тя е и съратничка на Левски и Филип Тотю.

Друг любопитен факт е, че Димитър Пенев е братовчед на Добрин Великов. Пената разказа по характерния си колоритен начин за роднинството им, бъркайки името на Дони. То било по мировянска линия, откъдето е общата им баба.

"С Тони ли беше, Нели ли, Дони ли, сме роднини, ама не е само това. По носовете ни може да ни познаете, че сме братовчеди. Те са отличителен белег за рода ни. Кръвта вода не става!", призна чичо Митко. Именно той е отказал преди години Дони от мераците му да стане футболист.

Дони и съпругата му Нети разбиват клишетата от самото начало на връзката си. Певицата обърна гръб на традицията и предложи брак на възлюбения си на сцената на Народния театър, вместо да стане обратното. Няколко месеца по-късно двамата се ожениха и са заедно вече 22 години.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: