Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Направиха първа копка на речна информационна система по Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 14:18 / 14.06.2010Коментари (0)893
Министърът на транспорта Александър Цветков даде старт на проекта "Създаване на речна информационна система в българския участък на река Дунав" (БУЛРИС) - първа фаза. Изграждането се финансира по Оперативна програма "Транспорт" и трябва да бъде завършено през 2011 г.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията определи като един от основните си приоритети - ускоряването на проектите, финансирани със средства от европейските фондове, заяви по време на церемонията министър Александър Цветков. Един от тези проекти, който трябва да се реализират със средства по ОП Транспорт е БУЛРИС, затова направихме всичко възможно, за да не изоставаме от предварителния график на проекта, допълни министър Цветков.

Първата фаза от БУЛРИС е планирана за реализация в периода 2007 - 2011 г. Тя включва предварителните проучвания, проектирането на системата, разработването на тръжната документация и провеждането на търг за изграждане на основната инфраструктура на речната информационна система.

Днешното събитие се проведе на пристанище "Русе-център". След официалната церемония журналистите и гостите се запознаха с ползите и функциите на информационната система от борда на речен кораб. По време на кратката разходка по Дунав бе направена Power Point презентация и визуализиране на плавателния съд на електронните карти.

На церемонията присъстваха и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, народни представители, изпълнителният директор на ИА "Морска администрация" Сергей Църнаклийски, генералният директор на ДП "Пристанищна инфраструктура" Евгений Москов, областният управител на Русе Пламен Стоилов и др.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Дете от Враца бе простреляно в главата
49-ото Народно събрание
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: