Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Русе е домакин на Държавното лично първенство по вдигане на тежести
Автор: Екип Ruse24.bg 16:17 / 21.06.2023Коментари (0)222
©
Русе за втора поредна година е домакин на Държавното лично първенство по вдигане на тежести. От днес повече от 300 щангисти от всички области на България участват в надпреварата, която се провежда в "Канев център“ на Русенския университет "Ангел Кънчев“ и ще продължи до неделя. Домакин на първенството е Тежкоатлетически спортен клуб – Русе /ТСК/ с председател доц. д-р Кирил Панайотов. Инициативата се реализира с подкрепата на Община Русе.

Сред официалните гости на откриване на състезанието беше и заместник областният управител Детелина Ачева. "Тежкоатлетически спортен клуб – Русе е един от начините младите хора да излязат от улицата и да влязат в залите, където да се учат на отговорност, изпълнение на ангажименти и екипност, за да бъдат по-здрави и по-съвестни граждани.

Нека не забравяме, че спортът ни обединява независимо от различията ни и доказва, че златото, среброто и бронза са достижими с общи усилия“, каза тя. "Фактът, че за втори път се провежда това първенство в Русе е доказателство за организационните умения на ръководството и екипа на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе при провеждането на значими за страната спортни събития“, допълни още заместник областният управител. Тя изрази надежда, че развитието на спорта ще продължи да бъде сред водещите държавни приоритети и увери, че в лицето на Областна администрация – Русе организаторите на такъв род събития ще продължат да срещат подкрепа във всяка подобна инициатива. "Днес Вие отново превръщате спортните успехи на Русе в традиция.

Многобройните медали, които Вашите състезатели печелят, открояват Русе сред спортните символи на страната“, сподели Ачева. Сред състезателите на държавното първенство са представители на русенските клубове ТСК – Русе, Тараненко и Ученическа спортна школа. Първия ден стартира най-многобройната група – момчета до 13 години, в която заявки са получени от 94 състезатели. Те ще излъчат шампиони в категориите до 30, 35, 40, 45, 49, 55, 61 и +61 килограма.

Вече са ясни и първите победители в категорията до 30 килограма. Златото отиде при Александър Нгуен от "Херкулес“ – София, бронзът бе отреден за Христо Василев от "Асеновец – Асеновград“, а трети стана русенецът Димитър Батаклиев от "Тараненко“. Утре на подиума ще излязат момичетата до 13 години, кадетките до 15 и 17 години и девойките до 20 години. Третия състезателен ден на подиума излизат кадетите до 15 и 17 години. В събота ще се състезават юношите до 20 години и жените, а в неделя се очаква изявата на най-добрите състезатели на България – мъжете. На подиума се очаква да излязат и шампионите Ангел Русев, Божидар Андреев, Валентин Генчев, Габриел Маринов, Иван Димов, Васил Маринов и Христо Христов. Входът за всички състезателни дни е свободен.

Сред гостите на днешното официалното откриване бяха заместник-кметът по устройство на територията на Община Русе Магдалина Илиева, която връчи поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков на председателя на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов, директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова, Лъчезар Иванов от Община Русе, началникът на I РУ към ОДМВР в Русе гл. инспектор Пламен Първанов, деканът на факултета по обществено здраве и здравни грижи към Русенския университет проф. д.н. Никола Събев, треньорът на националния отбор и олимпийски шампион Иван Иванов, легендата сред щангистите Янко Русев, както и още редица известни имена от родния спорт.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
30 години от смъртта на Айртон Сена: Краят на една епоха във Формула 1
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: