Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Възпитаници на СК "Калагия" Русе представиха наученото през годината в традиционния турнир по ушу
Автор: Екип Ruse24.bg 18:41 / 22.06.2023Коментари (0)185
©
Малки и големи възпитаници на СК "Калагия“ Русе представиха наученото през годината в традиционния турнир по ушу "Воините на Калагия“ и детския турнир за начинаещи "Кунг-фу Панда". Събитието се организира съвместно от Асоциация СК "Калагия“, Общински Младежки дом - Русе и Ученическа спортна школа - Русе.

В надпреварата се включиха над 40 състезатели, сред които представители на клубовете от Тутракан и Кубрат, оценявани от 11 съдии.

Целта на организаторите е чрез спортните състезания да се подпомогне възпитаването на уважение и етика, да се изгради сила на ума и духа, да се развият творческите заложби и уменията да се комуникира хармонично в социална среда. И най-важното за калагийците - да опознаят и победят себе си, за да служат на доброто.

Проведена бе и официална церемония в чест на абитуриентите калагийци с поднасяне на символични подаръци и благопожелания за успех по новия им път. Грамоти и плакети от името на Общински младежки дом – Русе получиха:

• Тома Апостолов - трикратен европейски шампион и съдия в турнира, Спортист № 2 на България по ушу и носител на купата на Българска федерация по УШУ за международни успехи;

• Дзиаци Ванг - двукратен европейски шампион, който направи и видео обръщение към участниците в турнира от Нидерландия;

• Александър Чокоев - европейски и национален медалист.

И тримата са участници в уникалните спектакли на Асоциация Калагия и ОМД, отличени са от БФУШУ с Купи за международни спортни успехи 2014 -2019 и от кмета на Община Русе Пенчо Милков за високи спортни постижения.

Сред абитуриентите със специално признание бе и Александра Йорданова, спечелила трето място в националния кръг на световното състезание "Китайски езиков мост". Тя е представила китайската култура с компилация от няколко вида изкуство, включително ушу и тайчи. Александра е най-младият талант с високи постижения за краткия си стаж.

Спортен клуб "Калагия“ е създаден през 1989 г. Основател, председател и главен треньор е Мария Неделчева. Тя е двукратен европейски шампион, носител на Купа за международни успехи "Състезател № 3 на България за периода 2014 -2019" и на плакет "Заслужил треньор на Русе" през 2021 г.

Зам.-председател и зам. главен треньор на клуба е Искра Бонева. Тя е двукратен европейски вицешампион, носител на Купа за високо спортно майсторство в ушу в международни състезания - от БФУШУ за периода 2014 -2019 и отличие от кмета на Община Русе през 2021 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина навръх Великден! Григор Димитров сред първите поставени в Рим
Григор Димитров с шанс за страхотен жребий за турнира в Рим
Всяка фенска душа усеща по различен начин присъствието на Гунди
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Русе приема международния детски турнир по футбол "Северна зведа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: