Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Керемедчиев за войната в Украйна: Можем да очакваме стартиране на преговори под егидата на Ердоган
Автор: Екип Ruse24.bg 19:38 / 30.06.2023Коментари (0)390
© Фокус
Стартиране на преговори под егидата на Ердоган, ако няма пробив в една от двете посоки на двете воюващи сили - Украйна и Русия. Това е прогнозата, която направи Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, в интервю за предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус". Бунтът на Пригожин и безпрепятственият му поход показа, че макар и спонтанно, много бързо такъв бунт може да бъде подкрепен.

Керемедчиев коментира възможно ли е да настъпи объркване сред войниците на Русия, да има вътрешни бунтове или вътрешна нестабилност? По неговите думи е важно да се види дали Зеленски, който има последен опит да направи голям пробив в отбраната на Русия, може да го стори, защото той вече  получи огромен брой оръжие и военна помощ от западните страни и от САЩ.

"Ако той не успее да направи огромен пробив в отбраната на Русия, която между другото, е доста добре структурирана, той ще загуби най-вече подкрепата на САЩ, която влиза в предизборна кампания догодина. Не бих казал, че ще я загуби на 100%, но със сигурност ще бъде по-слаба от това, което има в момента. Така че според мен липсата на пробив от двете страни на фронта и голям успех на която и да е от армиите, в края на годината, последното тримесечие на годината можем да очакваме стартиране на преговорите под егидата на президента Ердоган.

Според Керемедчиев този протест на Пригожин показа, че той не сам. 

"Защото това беше тип протест, който прерасна във въоръжена съпротива с това, което се случва явно в руската армия. Със сигурност Пригожин не е сам, със сигурност той едва ли ще свърши всичко това, за което вие казахте – да влезе в едномилионен град като Ростов на Дон, да превземе щаба на руската армия, който командва всички операции и въоръжени действия на руската армия в Украйна, т.е. за определено време ръководството на руската армия в Украйна да бъде обезглавено, то да не знае какво да прави, оттам – да тръгне по една от основните магистрали към Москва, абсолютно безпрепятствено.

Всичко това означава, че той е имал подкрепа. Подкрепата със сигурност е била от генерали в генералния щаб, защото се видя, че както се говори за ген. Суровикин, който беше командващ на армията в Украйна, беше уволнен, т.е. махнат от ръководството на армията, понижен в заместник-главнокомандващ на генералния щаб. Той пък е много близък с Пригожин, съответно това негово настроение със сигурност е допринесло за помощта му към "Вагнер“, явно негласна. В допълнение, също има едно частно руско формирование, което се казва "Руски легион“. Това са руски граждани, които се бият в Украйна, но и по границата между Украйна и Русия, против Путин и против руската армия. Беше много важно те да не се включат също в този поход към Москва".

Керемедчиев говори и за това какво ще се случи в бъдеще с руската армия. 

"Да си призная честно, аз очаквах Путин да забави разчистването на генералите. Между другото, Пригожин наистина му вдигна много добре топката, както се казва на волейболен език, и му отвори възможност за действие, защото вие видяхте, че той, Пригожин, по никакъв начин не каза и една дума против Путин. Точно обратното – това, което той каза, е, че генералите са го подвели с неточна и понякога лъжовна информация относно състоянието на руската армия, което го е накарало да вземе тези решения за започване на "специалната военна операция“ в Украйна. 

Т.е. да, по време на самият поход на Пригожин, Путин взе страната на руската армия, което е нормално, и обяви Пригожин за престъпник, че му забива нож в гърба и т.н., но сега, в момента, той има абсолютната свобода Путин, обвинявайки точно тези генерали, които Пригожин обвини за некадърност, той всъщност да се разправи с тях и да ги разчисти. 

Видя се, че след Суровикин, който видимо беше на страната и явно е помагал на Пригожин, Герасимов в момента е в немилост и неясно къде. От цялото това каре остава военният министър Шойгу. Но това, всичко това, обезглавяването на генерален щаб на армията, това, че на министъра му се клатят краката, показва, че точно в този момент, в който руската армия трябва да бъде изключително стабилна в това да защитава от контраатаката, която предстои тепърва да се развие от украинската армия, която се подготвяше толкова време – това е западната помощ, в момента руската армия трябва да е консолидирана, за да отблъсне това нападение, а тя точно сега, в момента, е объркана, деморализирана, не знае какво се случва и най-важното – обезглавена от гледна точка на ръководство".

Ива Дойчинова

Още по темата: общо новини по темата: 3214
01.04.2024 »
01.04.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: