Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Триумф на българските риболовци в Сараево
Автор: Екип Ruse24.bg 15:57 / 04.07.2023Коментари (0)198
Българските състезатели по спортен риболов на пъстърва с изкуствени примамки направиха голям фурор на турнира за Купата на Средиземноморието и Дунав, който се проведе в Сараево. На река Железница състезателите от "Фиш 24" (Стара Загора) спечелиха трофея в конкуренцията на общо 18 отбора. Второ място заеха майсторите от другия български тим "Фишинг Зоун", а трети станаха хърватите от ХСРС.

"Беройците", както е известен заралийският състав, показаха много силен риболов и капитанът им Петко Иванов вдигна купата с отборен улов от общо 154 извадени пъстърви. Българският фурор продължи и в индивидуалното класиране на турнира, където шампион стана 17-годишният Кристиан Близнашки от София. Възпитаникът на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство в Костенец събра очите на публиката с изумително майсторство, като хвана 58 пъстърви.

"Българите са световни шампиони в тази дисциплина и знаехме, че ще дойдат с най-добрите си състезатели. Но този юноша се оказа най-младият от всички участници въобще, и въпреки това успя да се класира на първо място", заяви председателят на Федерацията по спортен риболов на Босна и Херцеговина г-н Джордже Клепич.

Втори индивидуално стана друг българин – Люси Дремалов, а трети е босненецът Алмедин Омерходжич. В топ 10 влязоха още трима наши риболовци – Тодор Костадинов, Евгений Бон и Петър Лаков.

В турнира участваха общо 54 състезатели от Босна и Херцеговина, България, Северна Македония, Словакия, Словения, Сърбия, Хърватия и Чехия. Купата на Средиземноморието и Дунав е преходен трофей, учреден през 2022 г. от федерациите на страните от бивша Югославия. За българските състезатели по спортен риболов на пъстърва с изкуствени примамки това е поредният голям успех тази година, след като през май на река Въча в Девин нашите национали станаха световни шампиони отборно, а титлата и второто място в индивидуалното класиране бяха спечелени от Тодор Костадинов и Люси Дремалов.

По-рано през март пък националният отбор по улов на пъстърва с жива стръв зае трето място на световното първенство в Хърватия. Двама българи – Георги Гетов и Тодор Костадинов, вече са в топ 5 на световната ранглиста.

"Поздравявам всички наши състезатели с поредния им голям успех през този сезон. Смело можем да кажем, че от няколко години България се утвърди като една от елитните сили в състезателния риболов на пъстърва", заяви председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.
Още по темата: общо новини по темата: 5
13.09.2021
20.09.2019
13.05.2019
14.02.2019
10.01.2019






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: