Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Абсолютен потрес! Превърнаха "Моя страна, моя България" в чалга
Автор: Екип Ruse24.bg 09:22 / 13.08.2023Коментари (7)395
© NOVA
"Моя страна, моя България" в чалга вариант. Кавър версия на емблематичната песен на Емил Димитров се появи с този сюжет преди дни в социалните мрежи и предизвика вълна от недоволство. Кой е авторът на скандалната интерпретация и каква е реакцията на обществото и близките на Емил Димитров? 

В центъра на град в Плевен се издига паметникът на Емил Димитров. Плевен е родният град на голямата звезда на българската естрада и световната музика. Човекът изпял песента "Моя страна, моя България". На 50 км на запад се намира град Кнежа, където оркестър "Джипси фолк" и солистът Кристофър, по прякор Фараона, пуснаха преди дни кавър на тази емблематична песен, което възмути много хора и предизвика огромно недоволство в публичното пространство. Стигна се и до там кавърът да бъде свален от социалните мрежи. 

Автор на текста и изпълнител е 28-годишният Кристофър Галовски от град Кнежа. "Кой щеше да ме забележи, ако не го бях направил с песен?", попита изпълнителят, предаде NOVA.

Песента е забелязана преди няколко дни в социалните мрежи и предизвика много реакции. Такъв кавър на "Моя страна, моя България" историята на българската музика не помни. Посланието на Кристофър от Кнежа, който е и автор на новия текст, бил насочен към политическата класа у нас.

"Аз съм ром, циганин. Това е моят начин на изпяване. Не мога да я изпея по друг начин. С молба, по-скоро към нашите управляващи. Това е мирен протест от моя страна. Да се променят нещата в България. За да може всички да сме заедно. Аз говоря от името на 3,5 млн. българи, които са в чужбина. Не само България, а роми, които са в Германия. Те искат да чуят тази песен. Аз съм творец. Независимо, как съм я изпял. По-важно е песента да бъде чута", заяви Кристофър Галовски,певец от Кнежа.

"Аз казвам "Моя страна Германия", а "Моя любов, моя България. Какво означава това? Изкарвам пари в Германия, а ги харча в България", допълва изпълнителят. 

За едни предизвикващо възмущение, за други посланието на Кристофър буди безразличие.

"Не бих казал, че ми харесва. Но си е тяхната общност и си е тяхно разбиране на нещата. Който иска, може да прави такива неща. Стига да са спазени правата за песните", заяви плевенчанин. 

Песента е на великия и недостижим Емил Димитов. Крисо Фараона не е платил авторски права. 

"Реално погледнато не съм изненадан, от това което се случва. Не съм изненадан от поведението и развитието на цялото ни общество, загубило през последните 30 години своята духовност. Не мога да опиша с думи чувството, което изпитах. Веднага се сетих, какво би казал баща ми, ако чуе това. Тази песен е писана в много тежки условия, по случай моето раждане при едни много тежки условия. Той е бил във Франция да прави кариера. Доста трудности е изживял, когато е написал тази песен. Мъкнал е кофи с въглища. Да не забравяме, че в тази песен първоначално е била спряна от комисия в БНР. Тази песен е на всички българи. Нищо, че е написана за мен. И аз съм наследник. И тя има много голяма стойност и всякакви промени по нея са недопустими. Прекрачена е една червена линия и това, че обществото реагира е много добър знак. Тук имаме нарушения на няколко члена Закона – имуществени и неимуществени", заяви Емил Димитров – син.

Оставиха за постоянно в ареста Чеченеца, Емили Тротинетката и Куката (ВИДЕО)

Засегнат е и неписаният закон на морала. След вдигналия се шум "Моя страна…моя …Германия" е свалена от социалните мрежи, а Кристофър от Кнежа, допусна че може би е сбъркал.

"Искам изкажа извинения към семейство, ако съм засегнал някой. Аз не съм искал да осквернявам и да нагрубя някой с тази песен. Всички приходи и средства от гледаемостта да отидат за автора и композитора, които създадоха песента", заяви Кристофър Галовски,певец от Кнежа.

А Емил Димитров – Младши все още не е решил дали ще търси правата си по Законов ред.

"Надявам се скоро да се видя с човека, който го е продуцирал и изпял това. Да чуя неговата версия. Всеки има право да сбърка. Всеки има право да се извини. Не може да обесим някой, само затова, че е опитал нещо", посочи  Емил Димитров – син

А Кристофър от Кнежа и неговият "Джипси бенд" вече подготвят друг кавър, от друго измерение в музиката. Какво е то - гледайте във видеото.


Още по темата: общо новини по темата: 5366
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
предишна страница [ 1/895 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Впрочем,ако случайно сте забравили,един от музикантите в оригиналния състав *Синьо белите* е пловдивчанин,от стара пловдивска фамилия.И благодарение на *червените химнаджии* родната му къща беше разрушена,а нейно място продължава да стои от години една голяма дупка.
+1
 
 
*В крайна сметка, синът на Емил Димитров може да си потърси правата в съда и гастарбайтерите от циганския оркестър, които работят в Германия, да му платят за "кавъра", който така или иначе вече е в мрежата и няма как да бъде ограничен. *
+1
 
 
ЦИГАНИН,а не *ром*!И тези около него са ЦИГАНИ!И като ЦИГАНИ ще умрат!Впрочем,меракът на един индийски министър да прибере в родната им Индия всички цигани по света му костваше поста.
Aнонимен
на 13.08.2023 г.
0
 
 
Очакваме писатели, артисти, певци, Мони, Надето, Кремчето, Асен и Иво и други козяк-рупори със спонтанни коментари за интегритета и еу-ценностите
Aнонимен
на 13.08.2023 г.
-2
 
 
Чак възмутени?! Нбухаххаа, огледайте се, бе! Огледайте се!? Това ли ви е проблема...
Aнонимен
на 13.08.2023 г.
+1
 
 
Народа си избира чалгата. Правителство от чалгари. Без родина, по чалгарски. Нормално.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: