Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
След кавъра на "Моя страна, моя България" изпълнителят моли за прошка
Автор: Екип Ruse24.bg 11:31 / 15.08.2023Коментари (3)382
©
"Извинявам се на българския народ и семейството на Емил Димитров. Грешно съм разбран, надявам се на прошка лично от него, за да спя спокойно. Младо момче съм, всеки има право на грешка и прошка. Обещавам това да не се повтаря, не е била такава целта и умисълтът."

Това сподели фолкпевецът Кристофър Галевски-Фараона, който заедно със своя оркестър "Джипси Фолк Груп" изпяха кръшен вариант на легендарната песен на Емил Димитров "Моя страна, моя България".

Във видеото към парчето девойки въртят кючеци, а изпълнителят от врачанското градче Кнежа, изгрял в риалити предаването "Гласът на България", пее следното:

"Колко нощи аз не спах,

колко път извървях в чужбина.

Колко много аз скитах,

колко много преживях,

да се устроя.

За всички от Германия,

Белгия, Холандия,

върнете се в България.

Моя страна, моя Германия,

моя любов, моя България".

Кавърът на големия хит предизвика лавина от коментари в социалните мрежи. Последвала и реакция от Фараона.

"Г-н Димитров, светла му памет, никога не е имал против песента му да бъде изпълнявана от всички нации и етноси. Това, че я изпълнявам по мой собствен начин, не е обида към никого, а творение, защото аз съм творец. Германците си имат свой начин на изпяване и композиране и Емил Димитров го е позволил. Това е моят стил музика и не мога да я изпея по друг начин", споделя Кристофър.

И пояснява: "Реших да направя тази песен, за да може да се вдигнат заплатите на хората, работещи в България. Ако не го бях направил с песен, никой нямаше да го забележи. С най-добри чувства и помисли съм създал парчето. Много хора не могат да разберат смисъла - пея така не защото Германия е моята страна, а защото там си изкарвам парите, а ги харча в България. Другото е по-важно - че е моя любов България".

Фараона е категоричен, че благодарение на новия вариант на непреходния хит е успял да върне спомените за светинята Емил Димитров, който е бил забравен. И че изпълнението е в размер девет осми, което на музикален език означава, че е право хоро, а не кючек.

"Ромите си го играем на кючек, но това е друг въпрос и е съвсем различно. Това, че момичетата в клипа го танцуват също като кючек, е мирният ми протест, с който отправям молба българите в чужбина да се сетят за родината си и да се върнат", разяснява Фараона.

Певецът, който впечатли Галена в "Гласът на България" и влезе в нейния отбор в миналото издание на риалити формата, разкри още, че синът на Емил Димитров се е свързал с него след разпространението на клипа.

"Вече имаме споразумение по най-културния начин. Свален е клипът от фейсбук и ютюб. Не очаквах да има толкова гледания и масовост. Не съм искал да печеля пари от песента, както се спекулира. Всички приходи от песента щяха се предадат на семейството на г-н Димитров", казва Фараона.

Певецът посочва, че модернизирането на песента и изпяването й с други думи не го прави национален предател.

"Не съм убил човек в крайна сметка. Има много по-сериозни неща за решаване в държавата от моята песен, създадена с добронамереност. Говоря от името на 3,5 млн емигрирали българи. Те искат да чуят тази песен и я припознават", споделя Галевски.

И допълва пред "България Днес":

"Емил Димитров е бил във Франция и тогава създава тази песен, защото искаше да си види семейството. Работеше в чужбина. И аз работех и изкарвах парите си в Германия. Нека хората погледнат смисъла на песента".

Още по темата: общо новини по темата: 5331
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
16.05.2024 »
предишна страница [ 1/889 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
На кой се извинява? На тези които въртят кючеци в "баровете", на тея мангали ли ще се извинява? Или на соц звездите, които станаха известни в затворената БГ среда с ковъри на западни песни? Ай сиктир и мангалската държава и народ.
+3
 
 
Всъщност е прав, а и доста добре се е обосновал. Все пак е музикант, а не е тръгнал да "бере" бакър или алАмин....
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: