Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Румен Дунев най-бърз на писта "Русе"
Автор: Екип Ruse24.bg 09:15 / 26.07.2010Коментари (0)1033
Румен Дунев с "Мицубиши Лансер" спечели надпреварата на писта "Русе", ІV кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта.

Състезателят на "Приста Ойл Рали Тим" извъртя 14-те обиколки на пистата по бул. "България" и пътен възел "Хр. Ботев" за 20:19.41 минути. Той завъртя и най-бърза обиколка за 1:23,871 мин. със средна скорост 115,9 км/ч. До 9-ата обиколка Дунев водеше оспорвана борба с Илия Царски (Автоцар), но това Царски при обратния завой срещу Симовата мелница, се удари в бордюра, при което счупи джанта и отпадна от надпреварата.

Втори в класа на "расовите" автомобили - "А" и "Н" над 1600 куб. см. стана Ивайло Петков от АСК Елена Тийм, също с "Мицубиши Лансер", който изостана с една обиколка от победителя. Трети е Пламен Камбуров от АСК Авторейсинг Тийм с "Рено Клио 2000", също на една обиколка след Румен Дунев.

В група "Х" и "Е" до 1600 куб. см. победител е Цветан Василев от "Хаволайн Рейсинг Тийм" с "Хонда Сивик". Русенците Павел Шенков и Ивелин Марков от АСК Калето финишираха съответно 12 и 14-ти. В тази група бе и русенският ветеран Румен Коев-Джантата, който обаче не можа да завърши състезанието и отпадна в 8-ата обиколка.

В група "Х" и "Е" над 1600 куб. см. се наложи Борис Борисов от "Приста Ойл Рали Тийм". Атракция в тази група беше хибридът "Трабант - Рено", с който стартира Станимир Урумов от АСК Вромос Жакен.

В клас "А" и "Н" до 1600 куб. см. най-бърз беше румънският халф на ЦСКА Флорентин Петре с "Рено Клио 1600". Русенецът Цветомир Цанков, който стартира в тази група, отпадна още във втората обиколка. Общо в надпреварата стартираха 47 автомобила, единствената дама- Лилит Айрапетян-Беловска от "Eтър Рейсинг Тим", която беше заявила участие, не участва в състезанието.

Източник: ruse-news.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: