Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
България стана двоен шампион на Европейското първенство по дебати
Автор: Екип Ruse24.bg 14:37 / 28.08.2023Коментари (0)908
©
През изминалата седмица в Бургас, от 20 до 26 август, се проведе Европейското първенство по дебати, което е второто най-престижно дебатьорско събитие в света, след Световното първенство.

В него взеха участие над 500 души от 25 държави, като се състезаваха повече от 140 отбори от цяла Европа, включително и представители на всички престижни университети на Стария континент като Кеймбридж, Оксфорд, LSE, KCL и много други. За първи път подобно състезание се провежда на територията на България за цялата ни история в организиране и провеждане на дебатьорски турнири.

Събитието се организира от Асоциация дебати България с подкрепата на Община Бургас, Бургаския Свободен Университет, Младежкия международен център - Бургас и с неуморния труд на всички доброволци.

Главни организатори бяха председателят на АДБ - Мартин Мавров , както и Николай Ангелов и Румен Маринов - финалистите на Световното първенство през януари тази година. Неизменна част от екипа също бяха Александър Венчев, Йордан Стаменов и Максим Зангов - всички от които бивши дебатьори

Два български отбора достигнаха до финалите на първенството - този в отворената категория, и този в категорията “английски като втори език".

Отборът съставен от Алек Селвелиев и Велина Андонова спечели финала в отворената категория, като Алек беше удостоен с наградата за най-добър говорител в Европа, а отборът съставен от Мария Мачева и Бисер Ангелов спечели финала в категорията “английски като втори език", като Мария се класира като втори най-добър говорител на континента.

На откриващата церемония се включиха г-н Димитър Николов, кмет на Община Бургас, г-жа Наталия Митева, заместник-министър на образованието и науката към Министерство на образованието и науката, г-жа Мария Салабашева, Директор на ММЦ Бургас, проф. Милен Балтов - ректор на Бургаски свободен университет. 

В награждаването се включи и г-жа Петя Петрова, началник на РУО Бургас, която приветства всички участници и ги поздрави за техните постижения.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: