Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тя е мечтаела да стане зоолог, но се превръща в една от най-добрите актриси и успешен модел
Автор: Екип Ruse24.bg 09:38 / 30.08.2023Коментари (0)348
Загадката на Sofia24.bg е свързана с една актриса, която е и бивш модел. Родена е на 30 август 1972 година в Сан Диего. Става известна през 90-те години с ролите си във филмите "Маската“, "Сватбата на най-добрия ми приятел“ и "Ах, тази Мери“. Познахте ли я? Става въпрос за Камерън Диас. Други популярни филми, в които участва, са "Ангелите на Чарли“, озвучаването на принцеса Фиона в поредицата "Шрек“, "Ваканцията“, "Зеленият стършел“ и "Палавата класна“.

Тя получава номинации за "Златен глобус" за изпълненията си във филмите "Ах, тази Мери“, "Да бъдеш Джон Малкович“, "Ванила Скай“ и "Бандите на Ню Йорк“.  Диас се оттегля от актьорството през 2014 година.

Актрисата е по-малката от двете дъщери на Луис Емилио Диас и Били Джоан. Семейството на баща й е от кубински (испански) произход. Майка й има английско-немски произход. Камерън живее Лонг Бийч и учи в Политехническата гимназия заедно със Снууп Дог. Като малка страда от тежка астма. В близост до дома им е имало фабрика, от чийто комини вечер бълвали облаци отровен дим и всичко е влизало в жилището им. Като малка мечтае да стане зоолог. 

На 16-годишна възраст започва кариерата си като модел. След като завършва училище, заминава за Япония, където работи като модел и успява да печели по две хиляди долара на ден. Лицето ѝ е на кориците на най-известните списания.  

На 21-годишна възраст тя участва в "Маската“, който се превръща в един от първите десет най-касовите филми на 1994 година. За ролята си като салонната певица Тина Карлайл, тя печели номинации за няколко награди и получава етикета "секссимвол“.

За участието си в "Ах, тази Мери“ е номинирана за "Златен глобус за най-добра актриса" в мюзикъл или комедия. Тя получава признание от критиците за изпълнението си в "Да бъдеш Джон Малкович“, който печели номинация за награда на Британска академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА) за най-добра актриса в поддържаща роля и номинация – "Златен глобус за най-добра поддържаща актриса".

През 2003 г. Диас получава друга номинация за "Златен глобус" за филма на Мартин Скорсезе "Бандите на Ню Йорк“ и става третата актриса, която печели 20 милиона долара за роля.  

Тя публично подкрепя политика Ал Гор през 2000 г., като носи тениска с надпис "Аз няма да гласувам за сина на Буш!“. Тя участва в най-голямата американска организация с нестопанска цел на ветераните от войните в Ирак и Афганистан (IAVA), също така тя е и говорил и застъпник на семействата на военните.

През януари 2015 г. Диас се омъжва за музиканта Бенджи Мадън в дома си в Бевърли Хилс, с еврейска церемония. На 3 януари е обявено, че е родила дъщеря им, която са кръстили Радикс. Камерън твърди, че винаги е вярвала във вълшебства и магии. Увлечението й по езотериката никога не е преминавало. Актрисата заедно с Катрин Пауър реализира ексклузивна селекция веган природосъобразни вина. Двете прекарват две години в създаването на “Avaline". В крайна сметка се появява вино, направено от чисто френско, испанско и италианско грозде, и то без захари, консерванти и оцветители.

Още по темата: общо новини по темата: 5331
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
16.05.2024 »
предишна страница [ 1/889 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Абитуриентски балове
49-ото Народно събрание
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: