Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Поне 30 години затвор за актьор-сциентолог за изнасилвания, църквата го прикривала
Автор: Петя Кузева 08:40 / 08.09.2023Коментари (0)385
© AP
Американският актьор Дани Мастерсън беше осъден на 30 години до доживотен затвор за изнасилване на две жени. Мастърсън участва в "Шоуто на 70-те", телевизионният сериал, който се излъчваше точно по времето на неговите престъпления в началото на 2000-те.  

Прокурорите твърдят, че 47-годишният Мастерсън е разчитал на статуса си на виден сциентолог, за да избегне отговорност. В четвъртък съдия Шарлейн Олмедо позволи на жертвите да прочетат изявления за въздействието на случилото се върху тях в съда, преди произнасянето на присъдата му.

Известният бивш сциентолог и актьор Лия Ремини присъства на изслушването на присъдата и утеши жените, преди и след като дадоха изявленията си. "Иска ми се да го бях съобщила по-рано на полицията", каза една от жените, съобщават американски медии, цитирани от BBC.

Мастърсън запази мълчание по време на изслушването. Докато съдията четеше присъдата му - максималното разрешено по закон наказание, съпругата му Бижу Филипс се разплака.

Той беше признат за виновен през май при повторен процес, след като първото жури не успя да излезе с присъда през 2022 г. Актьорът беше осъден, след като три жени свидетелстваха, че ги е изнасилил в дома си в Холивуд през 2001-03 г. - по време на пика на телевизионната му слава.  

Журито изслуша свидетелските показания, че той е дал наркотици на жените, преди да ги нападне. Същият беше признат за виновен в изнасилване срещу двама от тримата му обвинители. Обвиненията, повдигнати от третата жена, бяха обявени за неправилно повдигнати и прокурорите казаха, че не планират да гледат отново делото. 

След осъждането си, Мастърсън беше вкаран направо в затвора, за да не се укриеа. Той беше обвинен за първи път в изнасилване през 2017 г. по време на разгара на движението #MeToo. Тогава актьорът отхвърли обвиненията и каза, че всяка от срещите е била по взаимно съгласие. 

Обвиненията бяха повдигнати след тригодишно разследване от полицията в Лос Анджелис. По други два случая, прокуратурата не е повдигнала обвинения поради липса на доказателства и изтекла давност. 

По време на процеса прокурорите твърдяха, че Църквата на сциентологията е помогнала за прикриването на нападенията - обвинение, което организацията категорично отхвърли. 

По време на нападенията, Мастърсън и трите дами са били сциентолози. Няколко от жените казаха, че им е отнело години, за да излязат и разкажат за случилото се, защото служители на Църквата на сциентологията са ги разубедили да докладват за изнасилването в полицията. 

Представители на сциентологията са казали на едната, че тя ще бъде изхвърлена от Църквата, освен ако не подпише споразумение за неразкриване и приеме плащане от 400 000 долара, според прокурорите. 

По време на процеса съдия Олмедо позволи на двете страни да обсъдят догмата и практиките на сциентологията, което разгневи религиозната общност. В изявлението си след присъдата през май Църквата каза, че няма "нито едно дори дребно доказателство в подкрепа на скандалните твърдения, че Църквата е тормозила обвинителите". 

На изслушването в четвъртък на присъдата присъства и Джесика Барт, която основа "Voices in Action" в началото на движението #MeToo. Г-жа Барт беше една от първите жени, които публично обвиниха Харви Уайнстийн в злоупотреба и нейните работи с нестопанска цел, за да насърчат другите да се изявят и да докладват. 

Преди изслушването молбата за нов процес от защитния екип на Мастерсън е била отхвърлена от съдията, уточнява служител на съда в Лос Анджелис.

Още по темата: общо новини по темата: 5334
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
предишна страница [ 1/889 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
България и Войната в Украйна
Академичната общност излиза на протест
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: