Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Фандъкова проведе онлайн разговор с кмета на Киев Виталий Кличко
Автор: Екип Ruse24.bg 10:10 / 13.09.2023Коментари (0)333
© Столична община
Подкрепата за Украйна ни помага да бъдем силни и аз искам да благодаря на вас и на гражданите на София за подкрепата, която оказвате на жените и децата на Украйна във вашия град. Това каза кметът на Киев Виталий Кличко по време на онлайн разговора си с столичния кмет Йорданка Фандъкова. Разговорът се състоя в рамките на срещата на Йорданка  Фандъкова с зам.-кмета на Киев с ресор спорт и младежки дейности Олена Ховорова, която е на работно посещение в София.  

В срещата участваха посланикът на Украйна в България Олеся Иласчук и председателят на постоянната комисия по  образование, култура, наука и културно  многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева.

Виталий Кличко благодари на кмета на София Йорданка Фандъкова за инициативите за сътрудничество между двете столици в областта на културата, спорта и грижата за децата  

"Това, което се случва в Украйна не е специална операция, дори не е и война, защото във войната  действа правилото жените и децата да не се закачат. Целият свят видя снимките на убитите жени и деца“, подчерта Кличко.  Той сподели за последствията от войната и проблемите пред които са изправен града и жителите на Киев. Ние - украинците искаме да бъдем част от европейското семейство, посочи още той.

Имате моята подкрепа и подкрепата на моя екип още от първия ден на войната и тя е ясна, последователна и категорична. Силата ви като кмет се състои в това, че правите всичко възможно животът в столицата на Украйна да продължи", каза столичния кмет Фандъкова.  

Децата са най-големите жертви на войната, каза още столичният кмет и поздрави Олеся Иласчук за това, че въпреки войната децата на Киев са започнали учебната година присъствено и екипът на кмета Кличко прави всичко възможно децата да продължат да учат и да спортуват. София подкрепи бягащите от войната жени и деца още от първия ден и много от тях учат и работят в българската столица. В края на разговора Виталий Кличко отправи покана към кмета на София да посети Киев.

Още по темата: общо новини по темата: 3214
01.04.2024 »
01.04.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: