Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Емануил Йорданов за служба "Разузнаване": Виждал съм документи от офицери, които са ме потрисали
Автор: Екип Ruse24.bg 15:29 / 20.09.2023Коментари (0)409
©
Не виждам пречка и нищо лошо не би могло да се случи от обединяване на военното разузнаване и ДАР. Така Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи коментира в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" подадената оставка на ген. Атанас Атанасов, който се оттегля като председател на парламентарната комисия за контрол над спец службите заради изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е против сливането на тези две служби.

Според Емануил Йорданов, в годините назад, двете структури са работили всяка една по своя начин и резултатите от работата им са били различни.

"Хората, които са питани по тази тема, когато излизат от средите на тези служби, вещаят апокалипсис, но не казват конкретно какво точно ще се случи след обединяването. Когато съм гледал документи от разузнаването, съм виждал неща които са ме потрисали. Например, винаги се е твърдяло, че разузнаването във вида на 1 ГУ на ДС, било нещо като връх на службите, там работили уникални патриоти и още суперлативи за тях. Но съм виждал материали, които са писани от човек, който е бил изпратен в Мадрид да следи царя. Навсякъде в тези документи Мадрид беше написано с "т".  А най-великият израз, който видях в този материал беше, че царят е отчаян комарджия и постоянно играе на рулетка, и постоянно печели. И за такова нещо българската държава е давала пари и очевидно не малко. Да не говорим, че има и други случаи, на които съм попадал покрай делата, които се водеха при обявяване на принадлежност към ДС. В тези случаи така нареченият водещ офицер от разузнаването може и въобще да не се е срещал с човека, с който уж е работил, но си пише срещнах се с човека уупехме две коли и две кафета и си пише в отчета и си прибира 10 лева и това е разузнаване, или контраразузнаване. Така че, всички тези приказни, които са насочени единствено към това да се запази някакъв перимерът, който да остане завинати на сянка са действия, които не ме вълнуват", каза Емануил Йорданов.

За 100 -те дни на правителството той смята, че взаимодействието на тази т.н. "сглобка" е тъжно.

"То даже няма и сглобка. Сглобените партньори в един момент трябва да преосмислят участието си в този купон, докато не ги разглоби вятърът на промените", добави Йорданов. 

Цоня СЪБЧЕВА






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: