Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Генералният директор на украинския Червен кръст благодари на страната ни за оказаната помощ
Автор: ИА Фокус 12:03 / 30.09.2023Коментари (0)602
© БЧК
"За мен е удоволствие и чест да бъдат тук и да мога лично да Ви благодаря за всичко, което направихте и продължавате да правите не само за Украйна, но и за украинците в България, защото нашите хора са във Вашите ръце“. Това каза генералният директор на Украинския Червен кръст Максим Доценко, който беше на двудневно посещение в България. "Българският Червен кръст беше първото национално дружество, което ни изпрати хуманитарна помощ – около 300 тона. Но основната помощ е това, което БЧК продължава да прави за украинците в България, които са повече от 70 000. И това включва не само материална и финансова помощ, но и психологическа и психосоциална подкрепа, както и обучения по български език, за да може да се улесни тяхната интеграция“, каза още той.

По време на визитата си Максим Доценко беше придружаван от бесарабската българка Ирина Бойчева, която е директор "Стратегически партньорства и международно сътрудничество“ в УЧК. "За мен е особено вълнуващо да бъда тук, защото не само имам възможност да изкажа благодарността си, но и да се върна назад към своите корени, към страната на моите предци“, сподели тя.

По време на визитата си, представителите на УЧК се срещнаха с Националния съвет на БЧК, с председателя акад. Христо Григоров и с генералния директор проф. д-р Красимир Гигов, които връчиха на гостите почетен плакет. На среща с екипа на БЧК бяха представени дейностите по подпомагане на украинските граждани, получили временна закрила в България и намиращи се на територията на страната. Главният секретар д-р София Стоименова и зам. генералният директор д-р Надежда Тодоровска поставиха акцент върху продължаващата подкрепа за семействата, работата по интеграцията на децата в български учебни заведения и партньорствата с различни институции и организации. Представителят на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец Джеймс Белами, който ръководи заедно с директора на дирекция "Мениджмънт на бедствията“ Ясен Сливенски Апела на БЧК в подкрепа на украинските граждани в България, финансиран от МФЧК/ЧП представи различните направления, по които се осъществява подпомагането, както и дейностите, свързани с предстоящия зимен период. От своя страна генералният директор на УЧК запозна българската страна с дейността на организацията и сподели предизвикателствата, пред които е изправена.

В рамките на посещението, Максим Доценко и Ирина Бойчева, придружавани от представители на БЧК, проведоха срещи с извънредния и пълномощен посланик на Украйна в Република България Н. Пр. Олеся Илашчук и със зам.-министъра на външните работи Ирена Димитрова, по време на които бяха обсъдени спомагателната роля на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, както и трансграничното сътрудничество, значението на навременната хуманитарна помощ, подкрепата от България и сътрудничеството за развитие с оглед големия брой (6 милиона) вътрешно разселени лица и нуждаещи се.

Още по темата: общо новини по темата: 3215
29.04.2024 »
01.04.2024 »
01.04.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: