Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Ново силно състезание за русенските автомоделисти
Автор: Екип Ruse24.bg 09:34 / 23.08.2010Коментари (0)341
©
В събота и неделя спортен модел клуб "Приста" Русе беше организатор на втори кръг от шампионата Prista Summer Cup 2010. Състезанието се проведе в гр. Две Могили, с любезното съдействието на Общината и ПП ГЕРБ. Надпреварата беше включена в програмата на тържествата по случай 40 години от обявяването на Две Могили за град.

Стартираха 40 участника от 5 клуба в България в класовете Туринг, Тийм, Супер Сток и Начинаещи /деца/. За съжаление към Свободен клас за деца не беше проявен интерес и не се проведоха стартове.

В клас 1:10 Electric Beginners ( участниците са до 14 години), налагащият се напоследък Даниел Ашиков от СМК Приста се класира първи. На второ и трето място се класираха Борислав Цветанов и Радослав Стефанов от клуб "АМК-Левски". Калоян Ашиков и Кристиян Костадинов от домакините останаха съответно четвърти и шести.

В клас 1:10 Electric Super Stock , известен като "русенския клас", домакините демонстрираха тотално превъзходство и спечелиха първите три места. Николай Колев е първи, Траян Манолов е втори, а Тодор Томов остана трети. Николай Колев и Траян Манолов имат по едно първо и едно второ място в изминалите два кръга на шампионата и победителя ще бъде определен в последния, трети кръг.

И в клас 1:10 Electric Team отборите на СМК Приста направиха "троен" русенски подиум - Приста2 (Момчил Димитров и Страхил Димитров) заеха първо място, Приста1 ( Свилен Манев и Тодор Томов) и Приста3 (Николай Колев и Траян Манолов) се класираха съответно втори и трети. И в този клас шампионската титлата ще се определи в последния кръг.
В "майсторския" клас - 1:10 Electric Touring Момчил Димитров спечели първите два финала и безапелационно се класира на първо място. Тодор Томов се класира втори, а Свилен Манев трети. В този клас също няма яснота за титлата.
Следващият кръг, последен на шампионата ще се проведе на 11-12 септември 2010 на пистата на новия митнически терминал, до Дунав мост.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина навръх Великден! Григор Димитров сред първите поставени в Рим
Григор Димитров с шанс за страхотен жребий за турнира в Рим
Всяка фенска душа усеща по различен начин присъствието на Гунди
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Русе приема международния детски турнир по футбол "Северна зведа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: