Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Окончателно закриха футболния Дунав Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 09:43 / 24.08.2010Коментари (15)6314
© Ruse24.bg
Футболният клуб Дунав Русе вече не съществува. Тимът с 56-годишна история днес бе закрит на заседание на управителния съвет, председателствано от кмета Божидар Йотов. Футболистите получиха служебни бележки, с които могат свободно да си търсят други клубове.

Очаква се до дни да бъде закрита и футболната школа и да бъдат освободени работещите в нея треньори. Решението ще бъде изпратено и до БФС. Причината за закриването е липсата на финанси в клуба, след като руснакът Андрей Иванов не показа, че може да осигури нужните пари.

"Определено не сме се объркали, въпреки че много ни се искаше да е така. За съжаление днес ФК Дунав в този си вид престава да съществува. Сухата информация гласи, че днес ръководството на клуба раздаде на играчите бележките, с които те са свободни да си търсят късмета някъде другаде. За съжаление нещото, което е способно да обедини русенци, да ги накара да викат от щастие или да плачат от мъка, вече го няма. Трудно се пише в подобен миг, а и няма нужда от повече думи. Сигурно ни разбирате повече от добре. Казваме Ви довиждане, а не сбогом, защото Дунав пак ще го бъде и един ден всички ще се гордеем с постигнатото, отново ще се радваме ЗАЕДНО там, на стария, очукан, но НАШ стадион. Там, където нашите деди са се радвали на славни победи. Уви, днес отронваме една сълза, но сме длъжни да продължим напред...", съобщиха от официалния сайт на Дунав.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това е социалната политика на комунистите от край време - да унищожават една от малкото радости на народа, която ги обединява. А футбола е спорта с най-голяма социална функция в България. Абсурдно и недопустимо е думата"закриха" да стои до "тимът с 56-годишна история". Има редица други решения, но не и закриване. Това е все едно семейство което е изпаднало в криза т.е. няма финансови средства, да си "закрие" децата.., и да чака по-добри времена за да си направи нови!!! За жалост тези нагли постъпки на комунисти не са една или две. Най-пресен пример - пияният кмет-комунист (1995-2007) на Бургас - Йоан Костадинов, който е главният умъртвител на футбола в града.Другият път, пак ограничени, нагли, комунистически мозъци да си изберем да ни управляват! После пак да си ги псуваме в интернет или вкъщи на маса, вместо да линчуваме някой пред общината за назидание и пример на всички останали! А до тогава здраве да е ..!
0
 
 
Браво на колегата от Бургас - и за хубавите думи,а и за куража да ги изрече тук и сега. Че сме "не народ,а мърша",както е рекъл поетът,не е нужно да го доказваме повече...Трябва верно да излезем на улиците в сялата страна и да се смени реално управлението на тази заробена страна - да я освободим от комунистите и техните подлоги,от банките,ДС,от така наречената ни Съдебна система,от олигарсите и национализация на всичко придобито/в смисъл - откраднато/ в послевдните 20 и кусур години,каторга за виновните - а те хич не са малко.... Ала трябва Бойко Борисов да постъпи като генерала от Чили - А.Пиночет,за да му издигне народа паметник приживе.А и за да докаже за сетен път,че не е продукт на същата система. Надежди - говежди,както го е казал народът ни...Но надеждата умирала последна.А да видим...?! Кураж ! А за Дунав и кметчето - не виждам смисъл да се хабя,че то вече и на децата им додея от простотия и некадърно управление.Кажи им комунисти - и недей повече обяснява казуса. Жалка ни работа...!
0
 
 
браво на вси4ки които успяха с много зор да съсипят ДУНАВ браво успяхте сега иде ред и на баскетбола
0
 
 
Те направиха това: Божидар Иванов Йотов и Валентин Димитров Христов.
0
 
 
След година време са общинските избори! Задачата е да не се допуснат комунисти, социалисти и депесари в Общината ! Време е Русе да има сенат и независимост чрез собствено законодателство!
0
 
 
Най-лесния начин, когато дълго си правил далавери, заблуждавал, със своите действия или бездействия и прочие това, което си управлявал е да го продадеш за 200 лв. на някой хабер си нямащ или го закриеш. Това стана и става сега. Падалски закри женския баскет заради дългове и осъждания, ще го гради и възражда наново и на чисто... Изпираш си червената риза и ставаш нов. Същото се случва и във футбола. Като се закрива нещо, вече е по-трудно да се проследи назад във времето какво се е случвало, на къде са текли парите, защо ги няма, има ли престъпно нехайство, интриги, и т. н. т. Така се бяга от отговорност...Лесно бе да се продари спортен имот в центъра на града, трудно е да се продължи със спорта и Дунав! От кого зависят независимите? Защо мълчат Йотов и Христов, защо не им се говори, защо, защо, защо...?
0
 
 
Нещо не мога да разбера. Защо е необходимо да се закрива изцяло един футболен клуб? Не може ли да се поддържа някакво минимално съществуване в най-долните дивизии на аматьорския футбол и да се чакат по-добри времена?? "Няма пари" не е отговор...
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 24.08.2010 г.
-2
 
 
супер , сега е ред да закрият и Ботяв
+1
 
 
СМЪРТ БЕ, ВАЛЕНТИНЕ. УМРИ, КУЧКО МРЪСНА!!! ТИ ЗАТРИ ДУНАВ, ПОДЛОГО, МРЪСНА!!!!!
+1
 
 
ФК "Дунав" Русе бе затрит от ръководството му - Управителният съвет, начело с кмета на Русе Божидар Йотов и Налника на кабинета му Валентин Христов. Основният им мотив е, че нямало пари, финансиране и т.н.т. И как да има пари, след като има некомпетентно, некадърно, безотговорно, безстопанственно и за сега да не изричам по-тежки думи ръководство, което умишлено водеше клуба към този край. Най-куриозното бе, когато над хиляда фенове и зрители, дошли на мача със Спартак Варна стояха пред заключените врати на стадиона, защото ... били свършили билетите за вход?! А, какви ги върши ръководството? Парите са на една ръка разстояние, но ... явно нечии интереси са над тези на русенци и спорта в града.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: