Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Иван Въжаров: Закриха Дунав нелегално
Автор: Екип Ruse24.bg 10:50 / 26.08.2010Коментари (3)795
© Ruse24.bg
По време на импровизирана пресконференция бившият футболист на ФК "Дунав" Иван Въжаров изрази позиция по отношение на възникналите проблеми вследствие фактическото разпадане на ФК "Дунав". Чрез медиите се е информирал за нещата около тима, а прочетеното и видяното по телевизията го е обезпокоило още повече. По думите му някой в този град е решил да се вземе много насериозно и да ликвидира един футболен клуб с 60 - годишна история.

Въпросният човек решава с бележка или депеша да информира футболния съюз, че закрива клуба. Според мен в България има закони, подчерта г-н Въжаров. Клубът не е магазин за хранителни стоки добави той. "Според мен или емоцията, или гузната съвест е играла или е направила лоша шега". Висшият орган в спортна организация е общото събрание. Той е член на събранието. Като такъв е трябвало да получи информация по надлежния ред за финансовите възможности на ръководството на клуба в лицето на управителното тяло. Последното /в състав 5 или 7 члена/ е трябвало да се събере и поради липса на средства да реши да спре от участие представителния футболен отбор. Неясно е обаче какво означава "затваряне на футболния клуб".

Прекратяването дейността на футболния клуб значи 312 деца от детско - юношеска школа да не се занимават с футбол. "Къде ще ги изпратим тези деца от утре? Да си купят каптагон ли? Да отидат в дискотеката ли? Тези деца къде отиват? Та нали затова е спорта, за да може да обединява и да ни учи на режим и работа". Иван Въжаров не може да разбере кой в управителното тяло е решил по този начин да се прави. Попита дали е имало протокол от заседание на Управителния съвет, където е взето решение. А то вероятно е взето еднолично. При тази хипотеза въпросът е от кого са подписани бележките за освобождаване на футболистите.

Иван Въжаров се обяви за извънрено заседание на общото събрание на ФК "Дунав". Тогава ще станат ясни много неща от юридическа гледна точка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
УНИКАЛНО! Играчи и фенове заедно спасяват Дунав Когато човек вярва достатъчно силно в нещо, ето че може да се случи. Дунав не е мъртъв, а играчи и фенове влязоха в надпревара с времето и започнаха последен опит да спасят вече съграденото. Днес Люси Киров, Иво Кирилов и Светлин Симеонов бяха на среща при Димитър Димитров - Кулеманс и обсъждаха варианти да се спаси отбора. Те и още 13 състезатели ще изчакат още седмица до края на трансферния прозорец, за да се разбере каква ще е съдбата на клуба. В момента се работи по отлагане на мача с Черноморец Поморие. Тринадесетте играчи са готови да жертват всички свои дължими суми в името на спасението на Дунав. Утре от 19:00 ще се състои и сбирката на привържениците, на която ще се обсъдят конкретни мерки за спасяването на Дунав. Нека не допуснем нещо толкова хубаво да се разпадне ! Русе трябва да се бори за своя символ!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: