Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Преди 30 години бе излъчена една от най-незабравимите комедии
Автор: Цвети Христова 12:43 / 30.10.2023Коментари (0)792
Тази година се навършват 30 години от излъчването на една от най-незабравимите комедии в световното кино. Става въпрос за "Мисис Даутфайър“ - един от най-добрите филми на 90-те години на миналия век, а днес Sofia24.bg ще ви разкаже за него. Американската продукция от 1993 г. е с участието на Робин Уилямс, Сали Фийлд и Пиърс Броснан в главните роли. Сценарият е по романа "Мадам Даутфайър“ на Ан Файн. Режисьор е Крис Кълъмбъс. Филмът е поставен е на 67-о място в списъка на най-смешните филми, направена от Американския филмов институт. Той също така е на 40-о място в листата на най-смешните филми на Браво. Музиката е на Хауърд Шор.

Действието на филма се развива през 1990 години. Даниъл Хилард е комедиант, но общо взето с детска психика и не поема никакви семейни отговорности и задължения. След като организира рожден ден за децата си и техните приятели, оставени без надзор, те превръщат къщата в зоопарк. След като жена му се връща от работа, тя решава, че е време да се разделят. След развода, той губи работата си, като съдът нарежда да вижда децата си само веднъж в седмицата. Когато Даниъл Хилард научава, че бившата му жена си търси икономка, той веднага кандидатства за позицията. Но преобразен в Мисис Даутфайър. След като е назначен, той старателно и всеотдайно се грижи за семейството, което неотдавна е изгубил.

Сюжетът е безумно смешен, а филмът е определян като трогателен комичен шедьовър. Това превъплъщение на Робин Уилямс обаче води до непредсказуеми неприятности. Филмът е отличен с “Оскар“ за грим и със "Златен глобус“ за най-добра комедия през 1994 г. Робин Уилямс пък получава приз за най-добра мъжка роля, въпреки че играе жена. Всеки ден тоновете грим превръщат Уилямс в мисис Даутфайър. Гримовете са се наслагвали върху него в продължение на 4 часа и половина.

"Мисис Даутфайър“ е излъчен у нас през 1999 г.  Невероятният Робин Уилямс се справя блестящо с ролята си в този филм. Припомняме, че актьорът се нарежда на 13-о място в списъка на "100 най-големи комици за всички времена“. Комикът почина на 11 август 2014 г. Той бе намерен е мъртъв в жилището си при предполагаемо самоубийство. Най-вероятната причина за смъртта е задушаване.

Лиза Джейкъб, която играе най-голямата дъщеря на семейство Хилард - Лидия, се снима и във филма и в друг култов филм "Денят на независимостта“, в който влиза в кожата на Алиша Касе. По-късно обаче тя се отказва от актьорската професия. Матю Уилям Лорънс, който играе Крис Халард, е известен и с ролята си  в "Момчето среща света". Лорънс също така участва в сериала "Братска любов" с истинските си братя Джоуи и Андрю, както и в комедията  "Горещо маце“. Мара Уилсън стана известна като дете с ролята на Натали Хилард във филма "Мисис Даутфайър“ и продължи да играе. Тя влезе в кожата на Сюзън Уокър в "Чудото на 34-та улица“, изигра главната героиня в "Матилда“, както и Анабел Грийнинг в "Просто желание“ и Лили Стоун в "Томас и Магическа железница.

Още по темата: общо новини по темата: 5331
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
16.05.2024 »
предишна страница [ 1/889 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: