Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Остава ли Юксел Кадриев на улицата, без общинското жилище?
Автор: Екип Ruse24.bg 12:56 / 12.11.2023Коментари (0)454
©
Втори челен сблъсък с кадър на Би Ти Ви се очертава за новоизбрания кмет на София Васил Терзиев. След като прати в трета глуха на изборите Антон Хекимян, сега на мушката на новия градоначалник на столицата е водещият на новините по частната телевизия Юксел Кадриев. В случая става дума за чисто юридически казус. 

С решение на Административен съд София отпреди дни, Васил Терзиев е задължен да изрита от общинското жилище Юксел Кадриев, слагайки край на грозната имотна драма. В мотивите си магистратите потвърждават очевадното - с близо 6000 лева месечна заплата, Кадриев по никакъв начин не отговаря на критериите за социално слаб. Парите, който му плаща телевизията, са предостатъчни, за да си купи собствен апартамент, вместо да окупира общинския имот срещу абсурдния наем от 93 лева на месец.

Всъщност, това беше ясно още преди половин година, когато проверка в столичния район "Красно село" установи, че водещият повече от десет години окупира апартамента в елитния квартал "Борово", без да има каквото и да било правно основание за това. По информация Кадриев се нанася там след разпореждане на вече бившата кметица Йорданка Фандъкова.

За да се изпълни, макар и напълно формално условието журналиста да бъде третиран като нуждаещ се, той е представен като "самотен татко", грижещ се за непълнолетната си дъщеричка.

Факт е, че по това време журналиста вече е разведен със съпругата си Бонка, а и няма собствено жилище в столицата. Но е също така факт, че той е публична личност, работи за най-голямата телевизия в България, а заплатата му е почти министерска. Тоест, няма никакъв проблем да излезе на свободен наем, а не да се шири в общински апартамент, предназначен за социално слаби.

След като цели 10 години си живее  в имота, през пролетта районната общинска управа в "Красно село" решава, че това повече не може да се търпи, и настоява журналиста да напусне. Юксел Кадриев първоначално отказа да изпълни разпореждането на общинската администрация.

Водещият на новините на Би Ти Ви обжалва в съда издадената заповед и се барикадира в луксозната кооперация. Твърди се, че след избухналия скандал, Кадриев изобщо не се трогнал от ехидните подмятания на свои колеги в телевизията, повечето от които са принудени да изплащат десетилетия ипотеки. 

В опит да омилостиви съда, водещият обяснява, че освен с дъщеря си Габриела, е прибрал от Оряхово в апартамента и своите родители. Баща му Феми бил много болен и се налагало често да идва в София, а малката пенсия не стигала да си наеме квартира. Това обаче не отговаря на истината. Според хора от квартала, в жилището Кадриев живее напълно сам с новата си приятелка. Дъщеря му, която вече е пълнолетна, също се е изнесла от имота.

Магистратите са непреклонни, става ясно от решението. Съдът посочва на водещият, че дори и една четвърт от годишният доход от 75 525 лева на семейство Кадриеви е достатъчен, за да може фамилията да се разположи в друг имот и да плаща наравно с наематели, които не са и сънували подобна печалба от труда си. По време на делото стават ясни и доходите на "социално слабите" наематели.

Като водещ в Би Ти Ви, Юксел Кадриев прибира 69 912,62 лв. годишно, а баща му - близо 6000 лева пенсия. Така, въпреки че на месец получава 5826 лева, водещият се оплаква, че не може да си позволи да плаща пазарен наем, който е около 1000 лева.

По време на делото лъсва и друг факт. Направената проверка от Административен съд установява, че болният баща на журналиста въобще не живее в апартамента, въпреки твърденията на Кадриев. След подобно развитие, решението на практика е предизвестено - съда дава едномесечен срок на "бедният" водещ на новините по Би Ти Ви да опразни доброволно общинския апартамент. По информация обаче, Кадриев и до момента не го е направил. Срокът изтича другата седмица, след което новоизбрания столичен кмет Васил Терзиев трябва да организира принудителното изритване от имота на наглия водещ с помощта на полиция и съдия-изпълнител.

Заслугата за щастливата развръзка не е на бившите вече управляващи, а на бившата тъща на Кадриев Емилия, майка на екссъпругата му - оперната певица Бонка Георгиева. Разгневена от развода на дъщеря си, тя подава множество сигнали в общината, че финансите на Кадриев не са подходящи той да се третира наравно с хилядите бедни семейства. Емилия е дала за пример и че собственият й брат и снаха й чакали с години апартамент от общината, въпреки че са далеч по-нуждаещи се от вероломния й зет, а той начаса получил апетитното жилище.

След десетки сигнали, кметицата на район "Красно село" е принудена да направи проверка по случая с водещия и да установи очевадната истина - човек с месечна заплата 5826 лева няма как да е социално слаб.

Според източници на "Уикенд", целта на Юксел Кадриев е била да придобие апартамента на преференциални цени, почти три пъти по-ниски от пазарните. Общината дава възможност на съвестните си наематели да закупят жилището изгодно, стига да са били изрядни наематели поне 10 години. Е, как да не си изряден наемател при цена 90 лева на месец?! Ако в района квадратен метър жилищна площ върви по над 2000 евро, общината би позволила на журналиста да го купи за между 850 и 930 евро, разкриват юристи. Сега тази възможност напълно отпада.

Още по темата: общо новини по темата: 5331
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
16.05.2024 »
предишна страница [ 1/889 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Абитуриентски балове
49-ото Народно събрание
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: