Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Деян Донков - три пъти спасявал човешки живот
Автор: Екип Ruse24.bg 16:28 / 12.11.2023Коментари (0)480
©
На три пъти Деян Донков се оказвал нечий спасител и трите пъти се впускал в битка за живот с молитва на уста. В разстояние от няколко години актьорът, който зрителите на Нова тв гледат като шеф Димо Лагадинов в сериала "Алея на славата", избавил от удавяне двама непознати. С Божията помощ Деян помогнал и на сина си от актрисата Анастасия Ингилизова, когато бил едва на няколко дни. 

За първи път Деян, който има и двама сина от актрисата Радина Кърджилова, спасил живот, когато бил съвсем млад. Тогава 49-годишният вече видинчанин извадил давещо се момиче от река Дунав. Деян се разхождал по брега, когато чул викове. Видял девойката да се носи заедно с момче на дюшек по течението. В един момент дюшекът се обърнал. Младежът се измъкнал, но вместо да помогне на приятелката си, избягал. Девойката започнала да се дави. Без да му мисли, Деян се втурнал към уплашеното момиче, което водите носели в триъгълника на смъртта – така наричали затлаченото с боклуци пространство между два плоскодънни кораба.

"Ако течението те вкара отдолу, си чао", спомня си за ужасната ситуация Деян. Той доплувал до девойката, която вече бедствала във водното сметище. "Помощ! Помощ!", крещял Донков, докато се опитвал да задържи момичето над водата, като същевременно бутал с крака, за да не влязат под корабите. В един момент някой хвърлил метално въже. Деян го сграбчил и успял да спаси и себе си, и девойката.

Преди 15 години актьорът пак рискувал живота си на плаж край Синеморец. Тогава успял да извади от морето давещия се Румен Расолков. Преди дни, когато актьорът гостуваше в предаването "На кафе", мъжът, спасен от Донков, се включи, за да му благодари за пореден път.

"Поставайки своя живот в опасност, той ме спаси от удавяне. За тази негова постъпка искам да му благодаря с признателност, макар че за това думи не могат да се намерят. Бог да те благослови", заяви с вълнение Румен Расолков. Емоционална бе и реакцията на Деян, който сподели, че с Румен поддръжат връзка и понякога си припомнят за страшния ден, в който едва се измъкнали от бурните вълни.

"Беше много трагично, предишният ден се бяха удавили трима души на Арапя, единият беше приятел на мой приятел", поде Деян историята. По телевизията постоянно повтаряли да не се влиза в морето и актьорът вероятно щял да послуша съвета, ако не видял давещ се мъж на 100 метра от брега. В този момент Деян се разхождал по плаж Липите с тогавашната си приятелка. Наоколо нямало никого. Щом забелязал две вдигнати за помощ ръце навътре в морето, актьорът веднага се втурнал към него.

"Влязох с "Отче наш", наистина", сподели Деян. Когато стигнал до Румен, актьорът страшно се изплашил. "Той беше камък. Много борба беше", каза той. Морето било толкова бурно, че излизането им било истинско чудо. Освен това дълбочината била сериозна. Като се потапял и вдигнел ръце, Деян, който си е висок мъж, забелязвал, че има поне още 20-30 сантиметра до повърхността. В спасителната си мисия той се спускал до дъното, оттласкал се и буквално хвърлял Румен напред. И така до брега. "Бях по-млад, по-силен", каза Деян.

Актьорът се е борил и за големия си син, кръстен на него. Деян-младши, който е плод на връзката на Донков с актрисата Анастасия Ингилизова, бил на два месеца, когато едното му краче се подуло от инфекция. Лекарите не давали големи надежди на родителите. Такава те получили от отец Николай, който по-късно кръстил и тримата сина на Деян Донков. Свещеникът поканил актьорите в дома си и им дал светена вода от река Йордан. Заръчал им да пръскат малкия всеки ден и да казват определена молитва.

"И му разтривах крачето в продължение на година. Накрая докторът каза, че се е случило чудо… Според природните закони трябваше да умре или да му отрежат крака. А сега играе футбол", разказвал е Деян.

Актьорът винаги е усещал присъствието на Бог, но най-силно в кризисни моменти. "Случайността е другото име на Бога", цитирал е Деян често Коко Азарян. Неведнъж се е убеждавал, че е тъкмо така. Зведата на Народния вярва, че няма случайни неща. Никога не е искал на всяка цена и живее с благодарност. Днес предпочита да усеща Бог на театрална сцена, където продължава да жъне успехи, включително с моноспектакъла си "Камбаната". 

Има пророчески сънища 

Деян Донков има дарбата да сънува предстоящи събития. Не буквално, но достатъчно ясно, че после, когато попадне в подобна ситуация в реалността, да се досети, че е бил подготвен за нея на сън.

Веднъж например сънувал как малкият му син от Радина Кърджилова – Христо, се хлъзга на високо и пада. На другия ден спасил дете, което се подхлъзнало от висока стълба. Деян го хванал в последния момент пред просълзената му майка.

 

Давил се във варница 

Всяка година Деян Донков дава курбан, защото като малък се спасил от удавяне във варница. Случило се в село Пролазница, където бъдещият актьор, който бил доста палаво дете, често прекарвал летата при баба си и дядо си. Един ден Деян играел край строеж наблизо. И както подскачал, паднал във варницата. Баба му чула, че нещо цамбурнало, но помислила, че внукът й хвърля камъчета вътре. Добре, че все пак погледнала. Секунди закъснение делели бъдещата звезда от най-лошото. Баба му успяла да го извади, така че й дължи живота си.

Още по темата: общо новини по темата: 5367
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
предишна страница [ 1/895 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: