Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нов научноизследователски комплекс към Русенския университет "Ангел Кънчев" бе открит днес
Автор: Екип Ruse24.bg 13:38 / 13.11.2023Коментари (0)990
© Областна администрация - Русе
Нов научноизследователски комплекс към Русенския университет "Ангел Кънчев“ бе открит днес, съобщават от Областна администрация - Русе.

Центърът разполага с редица специализирани лаборатории, в които да се извършват научни изследвания от най-високо ниво. В тях ще работят преподаватели на Русенския университет, но идеята е в следващите години да се привлекат преподаватели от чужбина, с които да се правят процеси по научен обмен и центърът да се развива.

На събитието присъстваха областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев. Според Ковачев инициативата е пример как образованието и науката могат да бъдат свързани с търсенето на отговори на предизвикателствата пред нас и съответно да са в полза на цялото общество.

"Подобен род колаборация е от фундаментално значение както за трансфера на знания и умения към решаването на реални проблеми от ежедневието ни, така и за реализацията на младите хора. Този своеобразен иновативен хъб дава напълно различен облик на специалностите, в които се обучават студентите и докторантите, защото преди всичко предоставя уникални възможности за извършване на научни изследвания с висока практическа стойност. Това от своя страна е основна предпоставка за значителен ръст в конкурентоспособността на завършващите, както и на тези, избрали да се реализират в Русенския университет, защото знанията, придобити тук отговарят напълно на нуждите на бъдещето“, заяви областният управител.

Той благодари лично на академик Белоев за положените усилия за осъществяването на поредния проект, даващ тласък на развитието на региона ни.

"Поздравления към цялото академично ръководство, както и към научната общност за общата визия при провеждането на обучения, изследвания и иновации. Убеден съм, че ще продължите да работите в екип и да откривате нови възможности за реализация. Също така вярвам, че инвестирането в изграждането на модерна образователна и научна среда ще продължи да е водещ приоритет пред правителството“, заяви още той.

"Нека всички се радваме с успехите на този комплекс! Сигурен съм, че в близките месеци ще станем свидетели на първите резултати, които променят към по-добро средата, в която живеем“, допълни областният управител.

Сред гостите на събитието бяха заместник-министърът на образованието и науката проф. Гинка Петрова, новоизбраният кмет на Община Русе Пенчо Милков, неговите заместници Енчо Енчев и Димитър Недев, кметът на Разград Добрин Добрев, представители на академичната общност, местната и държавната власт, бизнеса и неправителствения сектор.

Откриването бе съпроводено и с новината, че от Русенския университет вече работят по проект за 12 млн.лв., чието финансиране е по Плана за възстановяване и устойчивост.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: