Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Миро Миронов предлага нулева година в българския футбол
Автор: Екип Ruse24.bg 10:25 / 09.09.2010Коментари (3)1179
© Ruse24.bg
Загубата на държавния отбор по футбол от Черна гора с 0:1 отприщи лавина от коментари. Мнение даде и старши треньорът на "Дунав" Мирослав Миронов, още повече, че някога той беше юношески и младежки национал.

- Миро, какво видяха очите ти на специалист?

- Ако бяхме вкарали гол в първите 20 минути, щяхме да бием може би с 3:0 или 4:0. Ние обаче не успяхме, защото ни липсваха две неща - майсторство и късмет. Видя се какво направиха черногорците - наказаха ни с гол от общо две - три сериозни атаки. През второто полувреме бяхме жалки и безобразни.

- Всички се нахвърлиха върху Станимир Стоилов. Доколко виновен може да е той?

- Който и да дойде на негово място, ще свърши същата работа. Българският футбол върви надолу и все по - надолу през последните десетина години. Вътрешното ни първенство е ужасно слабо и по класа сигурно отстъпва вече на албанския шампионат. В чужбина имаме шепа прилични играчи. Контузи ли се обаче някой от тях, умираме.

- И у нас си имаме звезда. Ивелин Попов, да речем.

- Да, бе - вестниците го направиха страшен, за да може "Литекс" да го пласира в Англия. Ама не стана и стигна до Турция.

- Мислиш ли, че положението ще се овладее от чуждестранен треньор?

- Ще я свърши същата като Мъри, само дето ще взема още по - голяма заплата. Хора, Стоилов не е виновен. Нямаме класа. Добре, приемаме, че идва треньор от чужбина. Той ще се опита да намери тухли, за да скалъпи някаква къщурка, но като не разполага с материал, ще посегне към кирпича. И какво ще стори - нищо за пред хората. Да не се залъгваме - жалки сме. Ето, с късмет можехме да бием Черна гора с 2:1 и пак щяхме да говорим, че оставаме в играта. Стига с тези заблуди! Не можеш да искаш футбол в държава, която разполага с 3 - 4 свестни стадиона. Българите нямат къде да играят, а сънуват европейско и световно първенство.

- Какво да се прави?

- Да обявим нулева година в българския футбол. Да стегнем базата и да се сетим за школите. Трябва да се инвестира в децата, в млади специалисти. не ни трябват чужденци на килограм. Нека да почнем да работим от нулата и да не чакаме резултати, щото сме пропуснали толкова много, че тичаме зад последния вагон в европейския футбол. Днес всеки може да бие България. Тъжно, но факт.

- И две думи за "Дунав" - какво става с Росен Каптиев? Ще играе ли за русенския тим?

- Във вторник си замина за София. Вероятно ще мисли какво решение да вземе.

Източник: в. "Утро"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
футбола е бизнес и радост за хората как така нулева година... защо тогава Дунав не започнат от ново в а-окръжна,направете модерен стадион в Русе,направете си терени за тренировки и за децата... Другите отбори ги имат.... поне в челото на а-група...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: