Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Боби Михайлов: Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи
Автор: Екип Ruse24.bg 18:53 / 22.11.2023Коментари (0)290
© Facebook: БФС
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание за скандалите и протеста около двубоя между "лъвовете" и Унгария. В него той отрече БФС да поеме отговорност за кървавите събития миналия четвъртък.

"Вчера изпратихме цялата хронология и сте запознати всички. Цялата комуникация идва от сведения от компетентните органи в България, от фейсбук страници, от изследване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА. Очакваха се над 3500 фенове от крайнодесни фракции от Унгария. БФС няма как да знае какви са заплахите като футболен съюз. Затова има компетентни органи и изпратени писма", отговори Михайлов на първия въпрос, касаещ защо централата не е запознала предварително футболната общественост за комуникацията на централата със СДВР и УЕФА за изместване на двубоя между България и Унгария.

Последва изявление на бившия вратар, което той прочете пред комисията. В него той отново отрече БФС да поеме отговорност за протеста миналия четвъртък.

"Уважавана г-жо председател, уважаема комисия! Благодаря ви, че отново имам възможността да изясня хронологията по организация на двубоя с Унгария. БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него. Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона. Отговорност трябва да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се превърне в изкупителна жертва.

УЕФА наказва за нахлуване на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество с цел прекратяване на мача. Организираме мач, в който трябва да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички служители. Свастиките не са толкова опасни, защото ще ни накажат с глоба. Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи.

Политически натиск съм нямал. Никой не ми се обаждал, нито някой ми е писал. Тук съм дошъл като човек, който уважава тази институция. Не съм дошъл да се превръщам в жертвено агне. Различно се тълкува от всеки тази толкова дълга коре
спонденция. Никой не търси фактите, а иска да има жертва. Жертвата вече е посочена. Това не е никакво изслушване, а нападение срещу мен.


УЕФА отказаха да продават билети заради силната препоръка да няма фенове на мача. Това е сериозна и много дълга кореспонденция между всички страни. Ние не сме отказали билетите, просто Унгарската федерация не пожела. От две години и половина е това нещо заради шепа хора. Подобни хора подбуждат медийно и по всякакъв начин. Има други хора, които ги финансират. Хулиганите превърнаха мирния протест в немирен. Не може всеки протест да води до оставката на някой, без да е казано кой е виновен и доколко е доказана тази вина.

Ако мачът се играеше в Пловдив, унгарците щяха да кацнат в Пловдив. Ако беше в Кърджали, унгарците знаеха, че е близо до Пловдив. Когато е на закрити врати, мачът може да се играе на стадион с категория 3 на УЕФА, какъвто е този в Кърджали. Да си шеф на БФС е отговорност, а моят живот е футбол. Винаги се говори за платени протести, когато има протести. Има нормални хора, които протестират и други 150 човека с маски. Те започват да бутат и да правят проблеми", каза Михайлов.

Към края на среща президентът обяви, че в понеделник (27 ноември) ще бъде свикан извънреден Изпълком. Припомняме, че на 18 ноември БФС излезе с официално изявление в своя сайт, че тази седмица ще бъде свикано спешно заседание на Изпълнителния комитет с цел насрочване на дата за Конгрес през следващата година. След днешното изявление на Михайлов обаче става ясно, че Изпълкомът няма да е тази седмица, а следващата.

Като ви казвам, че не се занимаваме с политика. Футболният съюз е неправителствена организация. Не виждам защо това тук, точно в Народното събрание, вие да предизвиквате да си подава оставка човек, който е избран от футболните хора. Казах, че в понеделник ще има Изпълком и всичко ще си дойде на мястото, защото такъв е редът. Така че не го искайте, защото нищо не сте направили за футбола", сподели Михайлов.

На излизане от изслушването той отказа коментар.
Още по темата: общо новини по темата: 95
22.02.2024
22.02.2024
11.01.2024
20.12.2023
12.12.2023
06.12.2023
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Александър Митев и Рада Колева станаха двойни шампиони на Държавен тенис турнир до 16 г. в Русе
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: