Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ивайло Иванов: Ветото на Радев за БТР-ите може да отприщи дълго чакан дебат
Автор: Йоланда Пелова 17:40 / 04.12.2023Коментари (0)612
©
Няма основание да бъде наложено вето на БТР-ите - това е позиция на президента, която той неотклонно я следва от началото на военният конфликт в Украйна. Плюсът обаче на ветото е, че дебатът в парламента може да се осъществи на едно по-високо и професионално ниво. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Ивайло Иванов, експерт по национално и международна сигурност.

"Надявам се ветото да бъде използвано в една позитивна насока и да даде началото на този дълго чакан дебат за бъдещето на България, когато се касае особено за сигурността и отбраната", отбеляза Иванов.

Според него дебатът, който се е провел е бил на изключително ниско ниво: "Той беше обърнат с поглед назад - какво сме имали. Би било добре българските депутати да погледнат в бъдещето и дебатът да бъде ориентиран към това какво може да се направи, ако искаме да помогнем на нашата гранична полиция или на "Гражданска защита". Това няма да стане, ако им дадем техника на 50 години, а дебатът да бъде в посока - ако искаме да засилим техните способности да се дебатира какво може да направим и да купим нова техника, която е специализирана в извършването на такива дейности. В случая говорим за техника, която е в резерва на МВР и второ това е бойна техника, с която се води война. Това не е техника на "Гражданска защита" за спасяване на хора в определени ситуации, нито пък е техника, с която охранявате своята гранична полоса в мирно време", коментира Ивайло Иванов.

По думите му изказвания от рода, че въпросната техника, която решихме да дарим на Украйна може да бъде използвана от гранична полиция е обида към граничарите и военнослужещи: "Непрекъснато се оплакваме за кадровия недостиг в Гранична полиция и във Въоръжените сили и какво чуваме от нашите депутати: "Елате, заповядайте при нас, ще ви дадем една 50-годишна техника, с която да си изпълнявате вашите задължения" - не мисля, че това звучи привлекателно за който и да е, дори да има някакво желание да постъпи в тези структури.

Още по темата: общо новини по темата: 3214
01.04.2024 »
01.04.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: