Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Видими са разликите между сватбите на двете кралски семейства
Автор: Илиана Пенова 20:44 / 21.12.2023Коментари (0)4001
През последните няколко години имахме късмета да преживеем две сватби на британското кралско семейство. Кейт Мидълтън и принц Уилям казаха "да“ през 2011 г. След това принц Хари и Меган Маркъл станаха съпруг и съпруга през 2018г.

Сватбите, празнуващи техните съюзи, имаха някои ключови прилики, но като цяло бяха доста различни. В края на краищата, Уилям и Кейт вероятно ще станат крал и кралица консорт един ден, докато Хари и Меган имат по-малко "кралско традиционна" връзка, пише moneypop.com.

Ето някои разлики, които може би сте пропуснали между двете пищни сватби. Някое от тези различия може да ви даде представа, че Хари и Меган може да се оттеглят от официалните си задължения като кралски особи.

Сватбената торта на принц Уилям и Кейт беше направена от Фиона Кернс и включваше невероятните осем нива. Двойката избра плодова торта като свой вкус и направи втора торта, която беше шоколадова, за гости, които не харесват плодова торта, струваща общо 160 000 долара.

Принц Хари и Меган избраха лимонов пандишпан със сироп от бъз и лимонова извара от Амалфи за големия си ден. Направена от Клер Птак, тортата струва между 60 000 и 75 000 долара.

Милиони зрители се включиха, за да станат свидетели на първата целувка на младоженците от кралската двойка. Принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж направиха първата си целувка на балкона на Бъкингамския дворец след сватбената церемония в Уестминстърското абатство.

Принц Хари и херцогинята на Съсекс показаха първата си брачна целувка точно пред параклиса "Свети Георги" след сватбената церемония. И двете двойки грееха от щастие, докато тълпите ги аплодираха.

Нищо в кралската сватба не е средно, което е част от причината толкова много хора да гледат. Един аспект, който отличава кралските сватби от останалите, са невероятните шапки, които булките носят за събитието.

На сватбата си Кейт носеше тиара, която беше подарена на кралица Елизабет II на 18-ия й рожден ден. Меган също носеше тиара, която принадлежеше на кралицата. За сватбения си ден Меган смени централния сапфирен камък с диамант.

Годежният пръстен, който принц Уилям подари на Кейт Мидълтън, някога е принадлежал на покойната майка на Уилям, принцеса Даяна. Сега оценен на 400 000 долара, 12-каратовият пръстен включва овален син сапфир с изрязани лица. Ограден е със зашеметяващи диаманти от пасианс.

Годежният пръстен на Меган включва и бижута от колекцията на принцеса Даяна, като два от нейните диаманти обрамчват централен камък, закупен от принц Хари от Ботсвана, където сега женената двойка се влюби за първи път. Годежният пръстен на Меган струва около 350 000 долара.

След техните кралски сватби всяка херцогиня смени роклите си и се отправи към сватбеното тържество, което принц Чарлз организира за всеки от синовете си и техните нови съпруги. Кейт носеше класическа бяла рокля на Alexander McQueen за приема си.

Роклята на Меган е проектирана от Стела Маккартни и струва около 157 000 долара. Тя беше забелязана да носи зашеметяващата рокля, докато се държеше за ръка с принц Хари, докато той й помагаше да се качи в син ретро Jaguar.

Още по темата: общо новини по темата: 5330
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
16.05.2024 »
16.05.2024 »
предишна страница [ 1/889 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Хороскоп за деня
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Лято 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: