Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Силвия Петкова: Изпращаме годината с вдъхновяващо събитие в чест на великата Цветана Манева
Автор: Екип Ruse24.bg 19:53 / 24.12.2023Коментари (0)1920
© Facebook
Ще изпратим тази интересна 2023 г. с едно вдъхновяващо за мен събитие в чест на великата Цветана Манева. Това каза актрисата Силвия Петкова в предаването "Един неделен ден по шосето" на Радио "Фокус" с водещ Або.

Спектакълът ще бъде представен на 29 декември в Sofia Live Club. В основата на представлението "За любовта… и най-смешната нощ" са нови текстове на Яна Борисова. "Т.е. хората, които са посещавали този формат, могат да видят нещо напълно ново. Ще си говорим за любов и нейните хумористични, драматични и трагикомични проявления в нашите животи", разказа Силвия Петкова.  

В момента актрисата работи върху английска пиеса с работното заглавие "Всичко е възможно". Заедно с Димитър Баненкин представят историята на двама самотници, които се срещат ненадейно. "Искрено вярвам, че ще направим нещо, което ще вдъхнови много от самотните хора в нашите ширини, защото считам, че текстът е много актуален. Самотата някак си в последните години е навсякъде. Дори сред хората, които са заедно, пак се усеща една самота. Двамата персонажи имат нужда да бъдат обичани, да бъдат погалени, някаква нежност да се появи в живота им. Изпитват дълбоко чувство за вина от някакви минали истории в своя живот и съответно те им пречат да продължат напред. Животът им минава без да разберат. Вярвам, че по един интересен, донякъде забавен начин ще разкажем една такава история", разказа Силвия Петкова.   

Режисьор на пиесата е Николай Волев. "Много интересен човек, който основно се е занимавал с кино в живота си. Много е интересно да наблюдаваш процеса, как един кинорежисьор може да се изяви в театъра", допълни актрисата.  

Премиерата е планирана за 21 февруари. 

Признава, че пред камерата се чувства по-спокойна, отколкото на сцената. "Много ми е вълнуващо, страшно приятно, но винаги го има проблема с това, че не съм уверена, не съм сигурна дали правя най-доброто, постоянно подлагам на съмнение всичко, което правя на сцена."

Казва, че има роли, в които се превъплъщава истински, но в повечето случаи налага себе си върху образа на своята героиня. "Изхождам основно от себе си и намирам средствата вътре у мен, не ги търся външно. Търся го да е достоверно, искрено, органично."

Още по темата: общо новини по темата: 5785
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/965 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: