Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Певецът Георги Арсов: Само добрият човек може да бъде добър артист
Автор: Екип Ruse24.bg 14:41 / 07.01.2024Коментари (0)623
©
Киното и музиката са неразривно свързани, като много често музиката допълва и насища емоционално различните сцени от филма. Това коментира в предаването "Сториборд" на Радио "Фокус" с водещ Благой Д. Иванов музикантът, певец и актьор Георги Арсов, участник в няколко риалити формата, един от които е "Гласът на България". "Колкото повече човек гледа филми, толкова повече се обогатява от това, което се случва около него."

Музикантът сподели, че първите му срещи с музиката са когато е бил уличен музикант, като за него това и до ден-днешен си остава най-чистата сцена, "защото човекът, който спира да те чуе, той спира, защото е чул нещо“. Според него музиката е различна за всеки един човек и се възприема различно от хората. Точно затова Арсов смята, че музиката не трябва да се приема никога като състезание, а като изразяване на емоции и мисли. "В риалити форматите е съвсем различно, защото там за две минути ти показваш нещо, което можеш, и всякакви експерти и неексперти ти дават мнения и насоки. Понякога хората в различните формати възприемат музиката като някакво състезание, надбягване. Музиката е начин на изразяване. Във всичко това може да се създава само приятелство и да се раждат нови и нови проекти, а не да се надпреварваме,“ категоричен е той.

За най-ценното от участията си в различните риалити формати той определя връзките и приятелствата, които се създават там. "И някак си след време като се срещнем, като се заговорим, дори в общи проекти като участваме, в това има някаква специална магия, защото сме минали през това нещо заедно. Аз винаги искам да виждам позитивите в нещата, особено когато става въпрос за музиката, защото музиката е позитивно изкуство,“ обясни той.  

Киното като събирателно изкуство включва в себе си и музиката, като често те създават една несравнима симбиоза, без която киното не би било това, което е, и не би имало този психологически, философски, емоционален ефект. "Имам един много ярък спомен за филм с много малко музика – "Мълчание“ на Мартин Скорсезе, който мен лично ме потресе, когато го гледах, беше толкова силен и мощен, и си казах, че явно може и без музика. Но там примерно тишината играе огромна роля за това, което се случва. Иначе предполагам, че има някаква тенденция в това, че едни от най-награждаваните филми на "Оскар“-ите са мюзикълите. Има ли мюзикъл, той неизбежно ще вземе ако не награда, то поне няколко номинации,“ отбеляза музикантът.

По думите му режисьорът Деймиън Шазел е абсолютен стожер в последните години за това как да се прави кино за музика и посредством музика. "Филмът му "Камшичен удар“ е всичко това, което е музиката. Със страховита роля на Дж. К. Симънс вътре, за която той взе "Оскар“, и начинът, по който се говори за каузата "Музика“, е много силен. Дори последният му филм от миналата година – "Вавилон“, е доста противоречив, но наистина великолепен и недооценен филм, където композиторът Джъстин Хъруиц е сътворил чудеса в него. Най-касовият му филм "Ла Ла Ленд“ също е страхотно връщане към корените на мюзикъла. Точно такива филми са примери за това как да се прави киното за хората, които обичат музиката, и за хората, които очевидно правейки я, също доказват, че я обичат.“

"Мюзикълът за мен си остава един от жанровете, които най-много обичам и гледам. И ако се върнем назад, един от любимите ми мюзикъли е на Тим Бъртън "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“ с музиката на Стивън Зондхайм.“ Мюзикълът "Хамилтън“ е другият пример за хубава музика на композитора Лин-Мануел Миранда: "Просто невероятна музика, написана примерно за детски филм, какъвто е "Енканто“. Неслучайно "We Don't Talk About Bruno“ стана такъв хит. Лин-Мануел Миранда просто пише по някакъв много специфичен начин и толкова много проекти създава този човек – просто много липсват още такива хора в съвременното кино,“ смята Георги Арсов.

Музикантът сподели още, че 90% от плочите, които притежава, са с филмова музика. Един от любимите му композитори е Ханс Цимер и неговия саундтрак към филма "Интерстелар“: "Саундтракът е страхотен, дори мисля, че е по-добър от филма в някакви отношения. Всички саундраци на филмите на Кристофър Нолан са страхотни. И като че ли като е филм, предпочитам ако не е мюзикъл, да е само инструментална музика. Куентин Тарантино е някакъв съвсем друг свят – когато прави филми, той използва музика от миналото, и това създава допълнително подсилване на ефекта от филма, създава усещането, че той си играе с жанра по много специфичен начин. Дори в сериала "Stranger Things“ ако го няма саундтрака, като че ли ще избледнее в пространството.“  

Музикантът сподели още, че първият му самостоятелен албум "До края на света и обратно“ е вдъхновен  от пътя, който е извървял по Камино, както и че работи в театър-лаборатория "Алма Алтер“ по произведение, наречено "Полет“ по мотиви на "В очакване на Годо“ на Самюел Бекет.  "Много е важно като артист да имаш амбиции, но е много важно да имаш граници, да не се превръщат в нахален артист. Защото тогава може да се загубиш. Само добрият човек може да бъде добър артист – ако ти се самозабравиш в амбицията, в желанията си, можеш да станеш безскрупулен.  Както се казваше, с голямата власт идва и голямата отговорност,“ заключи музикантът и актьор Георги Арсов.

Още по темата: общо новини по темата: 5370
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
предишна страница [ 1/895 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: